Opleidingsploeg Rabobank terug in de Ster van Zwolle

Zwolle – Het opleidingsteam van de Rabobank Wielerploegen keert in 2011 terug in de Ster van Zwolle. De formatie van Piet Kuys en Arthur van Dongen meed de openingswedstrijd de afgelopen zes jaar steeds met de mededeling dat de wedstrijd niet in hun programma in was te passen. Dit jaar ligt dat anders.

Volgens ploegleider Van Dongen heeft dat twee redenen. ‘De concurrentie van een Franse wedstrijd in de Vaucluse valt weg, waar die er vorig jaar nog wel was. En door de opwaardering door de organisatie naar een internationale wedstrijd, wordt de wedstrijd ook aantrekkelijker voor ons. Wij zoeken bij voorkeur wedstrijden van dit kaliber op bij het opleiden van jonge renners richting het profpeloton.’ Of de profformatie Skil-Shimano naar de Ster van Zwolle komt is nog niet zeker. Manager Iwan Spekenbrink laat desgevraagd weten daar nog geen definitieve beslissing over te hebben genomen. De Ster van Zwolle vindt plaats op 26 februari 2011.  

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Skil-Shimano heeft de Ster van Zwolle niet in het wedstrijdprogramma voor 2011 opgenomen. Daarmee staat er op zaterdag 26 februari geen pro continental team aan het vertrek in de openingsklassieker van het Nederlandse wegseizoen. Skil was immers volgens de UCI-reglementen de enige professionele ploeg die mocht starten in de naar 1.2 opgewaardeerde wedstrijd.

    Manager Iwan Spekenbrink laat namens het profteam weten de wedstrijd niet te kunnen combineren met het Belgische openingsweekeinde met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Ster-organisator Jan van Ommen zegt het jammer te vinden dat de ploeg niet start. ,,In 2012 rijden we een week later, begin maart, dan is het wellicht gunstiger om profs aan het vertrek te krijgen.”Van Ommen kreeg wel de garantie dat het opleidingsteam van de Rabobank Wielerploegen in 2011 terugkeert in de Ster van Zwolle.


    Maak melding

Reageer