Boekhandel vraagt steun van klanten voor doorstart

Zwolle – De afgelopen 13 jaar is boekhandel Ana Sofia aan de Steenstraat een begrip geworden als gespecialiseerde boekhandel op de gebieden van esoterie, kinderboeken, dvd’s en cd’s evenals edelstenen en mineralen, sieraden, wierook, wenskaarten en cadeau artikelen. Een rijk assortiment waarvoor een brede klantenkring is ontstaan.

De invloed van de economische crisis heeft zich ook laten gelden voor deze winkel. Momenteel is de afwikkeling van het faillissement onder de curator. De voorraad en de inventaris van de winkel is getaxeerd en zal door opkopers rond de 10% van de verkoopwaarde opbrengen. De boekhandel zoekt naar een laatste redmiddel en roept haar klanten op een doorstart te steunen via een lening.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Tja, jammer. Maar door de opkomst van e-book en Bol verliest de boekhandel zienderogen terrein. En Engelstalige boeken zijn in Nederland twee keer zo duur als bij Amazon.com (inclusief verzendkosten!)


  Maak melding

 2. Het is niet alleen een boekwinkel hoor het is meer dan dat. Wanneer mijn vrouw naar de stad moest ging ze zeker even naar Ana Sofia voor iets wat een andere winkel niet heeft.
  Jammer, maar het is te hopen dat de aktie succes heeft.


  Maak melding

 3. Heb gelezen dat ze ook uit de steenstraat willen vertrekken naar een betere (goedkopere) locatie.
  Dus een nog verdere leegloop van bedrijven in de zijstraten van het centrum. Dat lost een ondernemersfonds zelfs niet op.
  @ja-tja, als je failliet bent kun je niet meer lenen bij een bank.


  Maak melding

Reageer