Indoor Tractor Pulling Zwolle

Zwolle – Zaterdag 22 januari start het Tractor Pulling seizoen 2011 weer met de indoorwedstrijd in de Zwolse IJsselhallen. Tijdens Salland Olie Indoor Tractor Pulling in IJsselhallen Zwolle beleeft men de sport op zijn best. De tribunes staan direct opgesteld naast de baan waardoor het publiek slechts enkele meters verwijderd is van de krachtpatsers die voorbij komen razen.

Tractoren, voorzien van turbinemotoren uit bijvoorbeeld helikopters en zelfs uit treinen, maar ook Griffonmotoren uit bommenwerpers gebruikt in de 2e wereldoorlog, en dragracemotoren rechtstreeks uit "de States", zijn gemonteerd op de tractoren, om maar zoveel mogelijk PK’s op de baan te krijgen. Machines tot 8000 PK komen dan ook aan de start in IJsselhallen Zwolle en laten de hal werkelijk op haar grondvesten schudden. Sensatie verzekerd! Het deelnemersveld zal bestaan uit een mix van de beste Nederlandse tractoren, aangevuld met een groot aantal buitenlandse toppers. Voor aanvang van de wedstrijd kan het publiek de machines uitgebreid van dichtbij bewonderen en een praatje maken met de rijders in het rennerskwartier. Het rennerskwartier is gratis toegankelijk en het bezoekende publiek is dan ook van harte uitgenodigd om een "pit-walk" te maken.

Al een heel jaar werd er reikhalzend naar uitgekeken, maar de nieuwe Burning Madness II zal haar maiden run in IJsselhallen Zwolle gaan maken. Met 2 Russische motoren in de 2,5 ton Vrije klasse en met 3 motoren in de 3,5 ton Vrije klasse zullen ze proberen de machine de sporen te geven in de IJsselhallen op 22 Januari a.s. Maar… dan moet er nog wel wat gebeuren. Want, al hebben de motoren gelopen, de tractor is nog niet helemaal klaar.

Burning Madness heeft geen koppeling. Inplaats daarvan wordt gebruik gemaakt van een prise-as rem. Tijdens het starten van de motoren wordt de powerturbine met de pris-as rem vast gehouden. Het vast houden van de powerturbine gebeurt zolang als nodig is om de gasgenerator op toeren te laten komen. Bij voldoende toeren van de gasgenerator wordt de prise-as rem losgelaten en mag de powerturbine zijn werk gaan doen. En dat is het leveren van het vermogen dat nodig is om een full pull te halen. Bij het loslaten van de pris-as rem gaan de wielen van de tractor draaien en de tractor rijden. Het loslaten van de rem is goed te horen van buitenaf  omdat de powerturbine razendsnel gaat opgieren onder een hoog fluitend geluid.

Het Zwolse Lambada team is terug van hun reis naar Amerika. De Zwolse machine heeft in Amerika hoge ogen gegooid. In de Modified klasse (in Nederland de 3,5 ton vrije klasse) behaalden ze een 6e plaats in de competitie, en dat terwijl ze één wedstrijd noodgedwongen moesten laten schieten.

In de zwaarste klasse in "the States", de Unlimiteds, reden ze met 4 motoren tegen machines met veelal 5 hemi of 6 chevrolet motoren en…. het Lambada team werd 2e in de eindrangschikking. Wat een geweldige prestatie. Eind oktober 2010 kwam het Lambada team weer op Europese bodem en staat inmiddels weer te glimmen in de werkplaats. De eerste wedstrijd die het Lambada team weer zal rijden, is op 22 Januari 2011 in IJsselhallen Zwolle. Wilt u ook het Zwolse Lambada team weer welkom heten in Nederland? Kom dan op 22 Januari naar IJsselhallen Zwolle.

22 Januari 2011

11.00 – 22.00 uur

IJsselhallen Zwolle

Middagsessie
Volwassenen: € 26,00
Kinderen t/m 14 jaar: € 15,00

Avondsessie
Volwassenen: € 29,50
Kinderen t/m 14 jaar: € 16,00

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Texaco Dingerink, IJsselcentraleweg 3 in Zwolle (geen pinmogelijkheid!)

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Vraag is er verder in 2011 nog tractor pulling in de ijsselhal in zwolle?Of elders in Drenthe.Gaat om 3,5 ton The black cat Horticoop.Zoja wanneer is dat?Groetjes van Bianca


    Maak melding

Reageer