Nominaties Zwolse Dwarsligger bekend

Zwolle – Zaterdag 18 december is het weer zover. CV Net Ehm Anders organiseert in samenwerking met Live On Stage en de WRZV hallen de 5e dwarsliggersavond.

Een avond welke zijn plek in het Zwolse Carnaval heeft veroverd en bezocht wordt door vele carnavalsverenigingen van binnen en buiten Zwolle. Dit jaar ook van buiten Nederland! Uiteraard zijn ook carnavalsvierders die niet lid zijn van een carnavals vereniging van harte welkom. Ook dit jaar kan er weer gestemd worden voor de Zwolse Dwarsligger 2010! Wie gaat Gerrit van der Kooi opvolgen?? Stemmen kan vanaf nu op de website van C.V. Net Éhm Anders. Het hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van de dwarsligger 2010. Het publiek bepaalt wie het gaat worden. De genomineerden van dit jaar zijn C.V. de Aanmakkers,  Het Genootschap (Commissie optocht) en Rita Jansen (Tante Kippe).

Het spetterende feest begint om 20.00 uur en om 21.00 uur zal Prinses Hirtia met haar adjudanten Marsius Melus en Marsius Melus, en alle andere aanwezige prinsen en prinsessen hun entree maken. Na de spectaculaire entree zal Prinses Hirtia  haar prinsenbal officieel openen.

De zaal is om 19.45 uur geopend.

De genomineerden:

  1. In 2006 is de C.V. de Aanmakkers ontstaan uit een carnaval vierende familie en mensen die zich daarbij hadden aangesloten. Bij C.V. de Aanmakkers maakt het niet uit of je arm, rikj, gezond of ziek bent, iedereen is welkom. In de afgelopen jaren zijn ze aanwezig op elke activiteit in Sassendonk. Toch liepen ze in de afgelopen jaren tegen wat dwarsliggers aan. Hoogheden stoppen, residenties sluiten en allerlei andere problemen. Wat er ook gebeurt, C.V. de Aanmakkers blijven doorgaan. 2 evenementen op 1 avond, ze zijn er bij beide! Ze laten zich niet dwarsliggen…..

  2. In de afgelopen jaren stond de commissie optocht voor vele problemen. Ze lieten zich echter nooit uit de weg slaan. Al waren het de aanrijroutes van de ambulances of het wijzigen van de route. Vele besluiten werden genomen door nieuwe ingevoerde regels of wijzigingen van situaties. Ook de impopulaire beslissingen om routes te wijzigen waren niet geheel vrijwillig genomen. Men kon soms gewoon niet anders. Toch slaat de commissie zich er elk jaar weer door en staat er op de zaterdag van het carnaval weer een fantastische optocht. Dat de commissie regelmatig werd dwarsgelegen was tijdens de optocht nooit iets van te zien of te merken.

  3. Rita Jansen, het alterego van Tante Kippe is van huis uit niet met carnaval opgegroeid. Wel is zij altijd een podiumbeest geweest(en nog) en speelde zij al tientallen jaren in allerlei Zwolse toneelproducties en in Z.A.C.-revues. Bijna altijd speelde zij Zwolse types, zingen deed ze nooit. Totdat zij mee deed in de Z.A.C.-Musivue ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van de Z.A.C. Deze musivue speelde zich af in café De Kip, Rita speelde de rol gebaseerd op Tante Tonnie, toen uitbaatster van De Kip. In deze musivue zat 1 Zwols nummer en zij werd overgehaald om dat te zingen. De Sloalippe was geboren. Dit nummer sloeg overal zo aan dat het voor het carnaval van 2004 op cd werd gezet en toen kwam Rita als Tante Kippe in het Zwols carnaval en is daar nu niet meer weg te denken. Tante Kippe is van Sassendonk en hoort overal bij. Door Tante Kippe heeft Rita alle geuren en kleuren van carnaval geproefd en gezien en is helemaal om. Carnaval is voor haar niet meer weg te denken uit haar leven.
Artikel delen:

Reageer