Schoolbasketbaltoernooi in Landstede sportcentrum

Zwolle – Op woensdag 8 december vindt het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi plaats voor groep 7 en 8 van de Zwolse basisscholen. SportService Zwolle organiseert het toernooi in samenwerking met Landstede Basketbal. De basketballers zijn het gehele toernooi aanwezig als scheidsrechter en daarnaast kunnen de kinderen bij hun terecht voor extra tips en trucs.

Veertien Zwolse basisscholen hebben gezamenlijk maar liefst 32 teams opgegeven om deel te nemen aan het basketbaltoernooi van SportService Zwolle. Op 8 december gaan de leerlingen de strijd aan voor het schoolbasketbalkampioenschap. Het toernooi begint om 13.30 uur en aan het eind van de middag worden de prijzen verdeeld. Tussen de wedstrijden door zijn er verschillende (basketbal)activiteiten te doen, zodat niemand zich deze middag hoeft te vervelen!

Samenwerking Landstede

SportService Zwolle organiseert het schoolbasketbaltoernooi in samenwerking met Landstede Basketbal. Daarnaast wordt het toernooi dit jaar voor het eerst georganiseerd in het Landstede sportcentrum, de thuishaven van Landstede Basketbal. Dit is tevens de accommodatie voor de andere schoolsporttoernooien. Landstede stelt hun nieuwe accommodatie hiervoor beschikbaar vanuit het partnerschap dat zij met SportService Zwolle hebben.  

Fair Play

Alle teams kunnen deze middag ook kans maken op de Fair Play prijs van SportService Zwolle. Basketballers van Landstede Basketbal houden alle teams gedurende de middag nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle en Landstede Basketbal hanteren daarbij een aantal Fair Play-afspraken, waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers beoordeeld worden. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play Prijs!

Artikel delen:

Reageer