Brief ‘Overheidsbijdragen’ niet van gemeente Zwolle

Zwolle – Een aantal verontruste inwoners heeft de gemeente Zwolle gebeld met vragen over de brief van het Voorlichtingscentrum Overheidsbijdragen. Het gaat hier om een particuliere instantie die een bedrag van € 13,90 (exclusief € 5,60 verzendkosten) vraagt voor een map met informatie over extra vergoedingen, uitkeringen en toeslagen.

De gemeente Zwolle wijst erop dat dit géén actie is van de overheid. De gemeente Zwolle is evenmin betrokken bij de totstandkoming van de map van het Voorlichtingscentrum. Informatie van de overheid is altijd gratis. Informatie over uitkeringen en extra toelagen wordt gegeven door de landelijke overheid en de gemeenten. In Zwolle kunt u hiervoor terecht bij Werkplein de Lure, Hanzelaan 180, iedere werkdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar via (038) 498 30 00.

Voor vragen over de Wmo kunt u terecht bij Wmo-loket De Zwolse Wegwijzer, Lübeckplein 2, telefoonnummer 14038. Het Wmo-loket is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Voor de belastingalmanak van Elsevier moet je ook betalen, die is ook niet gratis. Het staat iedereen vrij om zelf (gratis) uit te zoeken waar men recht op heeft en als je alle 140 uitkeringen en voorzieningen gebundeld wilt hebben in een overzichtelijke map dan is 15 euro niet duur, toch?


  Maak melding

 2. Ik heb al twee jaar een abonnement op die map en ben er best tevreden over. Al een paar keer gebruik van gemaakt. Maar eigelijk is dit een taak van de regering zelf. Omdat ik een uitkering heb hoef ik maar 10 euro per jaar te betalen voor de map en 2 updates, prijs valt dus wel mee.


  Maak melding

 3. Derk heeft gelijk, Ivermeer, t.jansen en w.verschuur hebben hetzelfde IP-adres, maar kan nu niet meer reageren.

  U hoeft de berichtgeving van de drie genoemde personen dus niet serieus te nemen.


  Maak melding

Reageer