Bewoners Mimosastraat tegen geluidsscherm

Zwolle – Langs het spoor van de Mimosastraat in de Pierik wil de gemeente Zwolle een geluidsscherm van 2,5 meter hoog bouwen. Aanleiding hiervoor is dat uit metingen blijkt dat het geluidsniveau van het spoor in de straat te hoog is. Het overgrote deel van de bewoners heeft echter niet of nauwelijks last van geluidoverlast en wenst niet tegen zo’n hoog scherm aan te kijken, zo blijkt uit verklaringen van SWZ en buurtonderzoek van de SP.

mimosastraat_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Pff Gemeente,
  Goed gemeten in de Mimosastraat? In de Ministerlaan was er ook gemeten. De afstand woningen-spoor komen overeen, maar in de Ministerlaan was er geen sprake van overlast voor bewoners.
  Doe mij een lol en bouw dat scherm dan niet in de Mimosastraat, maar aan het spoor bij de Ministerlaan, maar niet aan de kant van de IJsselbolder, daar ligt al een dijk om tegenaan te kijken en het geluid van de trein terugkaatst.


  Maak melding

 2. ^^ Je zou je allicht kunnen verdiepen in de geluidsnormen in plaats van aan te nemen dat er niet goed gemeten is. Vermoedelijk rijden er op het stuk langs de Ministerlaan minder treinen (alleen Zwolle-Deventer tegenover Zwolle-Leeuwarden, Groningen, Emmen bij de Mimosastraat). Tevens loopt het spoor bij de Mimosastraat in een bocht. Dat veroorzaakt ook meer lawaai.


  Maak melding

 3. En bovendien gaat het ook niet alleen om de Mimosastraat maar ook om de daar achter liggende straten die wél last hebben van het lawaai.
  En normen zijn er niet voor niks, dus kom maar op met die schermen.


  Maak melding

 4. idd.. weet niet welke mensen hebben gemeld er geen last van te hebben maar ze lijken me zeker doof.
  Zon beetje om de 10 minuten komt hier een trein langs, en dan ook nog die fijne treinen van een haven ergens die nogal wat kabaal maken. Heb liever een scherm om tegen aan te kijken dan. zou fijn zijn als in de zomer het raam gewoon los kan zonder al teveel kabaal van die treinen.


  Maak melding

Reageer