Stadswacht IJsselland aan Grote Kerkplein

Zwolle –  Vanaf maandag is Stadswacht IJsselland weer terug in de Zwolse binnenstad. Dan neemt de organisatie zijn intrek bij de Landstede Infoshop, die daarvoor speciaal is heringericht. Stadswacht IJsselland biedt naast handhaving, toezicht en veiligheid (HTV) een leerplek voor studenten van Veilig & Beschermd waaronder de Landstede mbo-opleiding Sociaal Cultureel Werk/HTV/politie en HTV/Politie.

deskstadswacht.jpg

Op maandag tot en met zaterdag wordt de speciale Stadswacht-desk in de Landstede Infoshop op het Grote Kerkplein bemand. De bezetting bestaat uit een toezichthouder of een mbo-student SCW/HTV/politie. De desk wordt gebruikt als uitvalsbasis voor de surveillance in de binnenstad. Het publiek kan er terecht om te melden dat hun portemonnee verloren is, een kind zoek is of ze kunnen er de weg vragen. Kortom: iedereen kan er terecht voor alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van toezicht en handhaving.


Mbo-ers leren in praktijk

Landstede en Stadswacht IJsselland hebben de handen ineen geslagen, omdat laatstgenoemde graag weer een uitvalsbasis in de binnenstad wilde hebben. Ook wordt op deze wijze gehoor gegeven aan het verzoek van de winkeliers in de binnenstad, om weer een Stadswachtpost in het centrum te vestigen. Landstede wil, waar mogelijk, middenin de samenleving verankerd zijn en is daarom ook in de Zwolse binnenstad gevestigd. Uit maatschappelijke verantwoordelijkheid én uit de wens om de mbo-studenten zoveel mogelijk in de praktijk te laten leren, is een gedeelte van het pand van de Infoshop aan Stadswacht IJsselland toegewezen.

Unieke opleidingen

Landstede biedt sinds dit schoolseizoen, in nauwe samenwerking met de politie en politieacademie, de unieke opleiding Sociaal Cultureel Werk/HTV/politie en vanaf volgend schooljaar HTV/Politie. De opleiding SCW/HTV/Politie is bedoeld voor mensen die bij de politie willen en is een combinatie van SCW niveau 4 en politieleer/handhaver, toezicht en veiligheid niveau 3. Aan het eind van de opleiding krijgen de studenten dan ook beide diploma’s. De eerstejaars studenten lopen in drie groepen drie weken mee met Stadswacht IJsselland. Ze worden begeleid door Stadswacht IJsselland, een docent van Landstede en de Landstede Infoshop.

Landstede heeft een werkplek ter beschikking gesteld in de Infoshop, waar de Stadswacht zich kon vestigen. Op deze manier hoopt de Stadswacht elke dag ‘alert & aanwezig’ te zijn. Vanaf maandag 6 december 2010 is de Stadswacht dagelijks aanwezig in de Infoshop van Landstede, Grote Kerkplein 14 te Zwolle.

 

Openingstijden:

Maandag     13.00 uur – 18.00 uur
Dinsdag       09.00 uur – 18.00 uur
Woensdag   09.00 uur – 18.00 uur 
Donderdag   09.00 uur – 21.00 uur
Vrijdag        09.00 uur – 18.00 uur
Zaterdag      09.00 uur – 17.00 uur

Tevens zijn de toezichthouders van Stadswacht IJsselland aanwezig in de Infoshop tijdens de extra koopavonden rondom de Kerstdagen.

Voor welke zaken kunt u bij de Stadswacht terecht?

·          Service

·          Informatie

·          Internetaangifte

·          Gevonden voorwerpen

·          Overlast

·          … en nog vele andere zaken

Artikel delen:
Reacties 5
  1. ik heb jammergenoeg nooit een hoge pet opgehad van de stadswacht, maar moet eerlijk bekennen da het er veelbelovend en professioneel uitziet.


    Maak melding

Reageer