Oogheelkunde Isala klinieken verkoopt vuurwerkbrillen

Zwolle – Het vuurwerkseizoen is weer geopend. Om het aantal oogverwondingen door vuurwerk te verminderen, verkoopt de afdeling Oogheelkunde van de Isala klinieken ook dit jaar weer vuurwerkbillen.

De vuurwerkbril is een veiligheidsbril die gedragen kan worden bij het afsteken van vuurwerk, maar ook bij het klussen in huis. Een bril kost twee euro per stuk (kostprijs). Daarbij geldt: op = op. Er zijn zowel modellen voor volwassenen als voor kinderen. De brillen worden verkocht op de polikliniek Oogheelkunde op locatie Weezenlanden in Zwolle en in de Polikliniek Kampen. De openingstijden van de afdeling Oogheelkunde staan op www.isala.nl (tijdens de kerstdagen gesloten). Bescherming In de laatste weken van het jaar steekt men traditiegetrouw veel vuurwerk af. Met name op oudejaarsavond en -nacht krijgt de polikliniek Oogheelkunde enkele tientallen gewonden binnen.

Uit landelijk onderzoek blijkt dat ongeveer vijftig procent van de vuurwerkslachtoffers jonger is dan 18 jaar. De meeste van hen zijn mannen. Zestig procent van de slachtoffers blijken omstanders te zijn. De brillenactie is gestart om te proberen het aantal ernstige gewonden terug te dringen. Het advies van de afdeling Oogheelkunde: bescherm je ogen, want voorkomen is beter dan genezen.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. @rrr, inderdaad: is tevens mijn 1e reactie.

  2 euro kostprijs, dat moet voor de vuurwerkverkopers (evt in samenwerking met instanties) toch wel in een actie te verwerken zijn?


  Maak melding

 2. Goed initiatief alle verkoop punten deze brillen verkopen met advies waarom.
  Appie,

  geef je kind het advies zich niet te storen aan die anderen, hoelang zijn die straks begaan met jouw kind als er iets ernstigs gebeurt, of zeggen ze dan had je maar een bril op moeten ztten?


  Maak melding

 3. We hebben de brillen al 3 jaar in huis en de kinderen dragen ze verplicht, maar onder groot protest. We hebben ze altijd verteld;” Je hebt maar 1 paar ogen en daar moet je zuinig op zijn. Stel je eens voor als je wilt doen wat je nu allemaal doet en je kunt niks meer zien; is het dat waard?” Nu ze echt gaan puberen wordt het echt moeilijk om ze het te verplichten. Ze verdwijnen naar vrienden en daar doen ze ze dus echt niet op, want die vrienden hebben niet zo’n bril. Ik hoop ze ook dit jaar weer van het nut te overtuigen, maar ik vrees het ergste.


  Maak melding

Reageer