Expositie Kim Broersma in Biebcafé

Zwolle – In de maand december is het werk van de Zwolse kunstenares Kim Broersma te bezichtigen in het Biebcafe van Bibliotheek Zwolle Centrum. Onder de titel ‘Verstilling’ exposeert zij kleurrijk werk met lagen, structuren en texturen, waardoor een zekere verborgenheid ontstaat.

kim_broersma.jpg

Onder het motto “er schuilt onder de oppervlakte meer dan er te zien is” brengt Kim Broersma het thema ‘Verstilling’ in beeld. Broersma’s fascinatie ligt in texturen, structuren, gelaagdheid en het verouderingsproces van materialen. Het verrassingseffect van het niet precies weten wat er gaat gebeuren, wat er ontstaat en het sturen hiervan, ervaart zij als uiterst boeiend en spannend. Kim Broersma verdiept zich op dit moment de structuren en organische vormen in de natuur. Dit werkt zij uit in haar schilderijen, maar ook in sieraden van speksteen, de zogenaamde “Kimstones”.

Kim Broersma is kunstenaar en creatief pedagoog. De creatieve en technische ervaring heeft Kim opgedaan aan de vooropleiding van de kunstacademie in Arnhem en de Vrije academie van de beeldende kunsten in Nunspeet. Daarnaast heeft Kim allerlei schildercursussen in Nederland en Frankrijk gevolgd. Na haar studie Pedagogiek heeft Kim Broersma zich verder ontwikkeld op het creatieve vlak.

Sinds 2009 richt zij zich volledig op de kunst met o.a. de oprichting van Kim’s Expressie Atelier. Hier begeleidt Kim mensen in het schilderen met materialen en het bewerken van speksteen. Dankzij haar studie pedagogiek heeft zij ervaring als trainer in sociale vaardigheden. Nu coacht zij mensen met persoonlijke- en emotionele problemen op een beeldende, kunstzinnige en creatieve manier.

De kunstenaar aan het woord

Van 1 tot en met 31 december is de expositie ‘Verstilling’ tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80) gratis te bezichtigen. Kim Broersma geeft zaterdag 11 december van 14.00 tot 15.00 uur in het Biebcafe van de bibliotheek een toelichting op haar werk en gaat met belangstellenden in gesprek over de geëxposeerde schilderijen. Ook hieraan zijn geen entreekosten verbonden.

Artikel delen:

Reageer