Focus start introductiecursus Musical

Zwolle – Heb je altijd al gedroomd een grote ster te worden? Is het eindelijk tijd dat jouw talent wordt ontdekt? Of wil je gewoon graag leren zingen, dansen én acteren? Dat kan! Nieuw vanaf januari is de introductiecursus Musical bij Dansstudio Focus!

In deze zes maanden durende cursus leer je een basis op het gebied van dansen, zingen en acteren. De cursus is voor jongens en meisjes van 8 tot en met 12 jaar en voor tieners van 13 tot en met 17 jaar. Ervaring is niet nodig, want iedere zaterdag krijg je van 10.00 tot 12.00 uur, twee uur lang les in dansen, zingen en acteren van twee fantastische docenten. Focus werkt met bekende pop- en musicalnummers, maar ook met zelfgeschreven liedjes en teksten. Je leert moeilijke dansen, waarin je jouw danstalent mag laten zien, maar ook makkelijke dansen waarbij we tegelijkertijd zingen. Wekelijks leer je nieuwe teksten waarmee je tijdens de dramales aan het werk gaat.

Na het behalen van het diploma “introductiecursus musical” kun je vanaf september 2011 auditie doen voor de musicalproductieklas. Met deze groep gaan de cursisten een ware musical instuderen en deze in een echt theater ten tonele brengen. Kom daarom op zaterdag 8 januari vrijblijvend een proefdag volgen!

Tijdens de proefdag maak je kennis met alle drie de elementen van musical. In twee uur tijd krijg je een dansles waarin we werken aan je houding, techniek en aan een echte choreografie. Je volgt met je hele groep een zangles waarin je leert hoe je met ademhaling goed een nummer ten gehore kunt brengen. Tijdens de dramales wordt er gewerkt aan de presentatie, het leren onthouden van teksten en doen je oefeningen om beter te leren acteren.

De gehele cursus duurt zes maanden. Na het succesvol afronden van de cursus behaal je het certificaat "indroductiecursus musical". Je hebt dan toegang tot het vervolg "Musicalcursus 1" en mag auditie doen voor de productieklas die een zelfgeschreven musical gaat instuderen en gaat opvoeren in een echt theater.

Weet je nog niet zeker of musical jouw ding is? Dan kun je op zaterdag 8 januari vrijblijvend een proefdag volgen. De gehele cursus duurt zes maanden en heeft een specifieke opbouw. In de eerste maand is het nog mogelijk om je uit te schrijven voor de cursus. In deze eerste maand is het ook nog mogelijk voor nieuwe leerlingen om in te stromen. Vanaf de tweede maand werkt Focus met een vaste groep, waarbij in- en uitschrijven niet meer mogelijk is.

Alle informatie op een rij:

  • Datum start:  zaterdag 8 januari
  • Tijd:  10:00 – 12:00
  • Leeftijd: 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 17 jaar
  • Kosten:  € 240 voor de gehele cursus, te betalen in 1, 2 of 6 termijnen
  • Docenten: Carlijn Otten en Francesco Bekkema
Artikel delen:

Reageer