Het weer: droog

Zwolle – Dinsdag begint de dag bewolkt en op veel plaatsen nevelig of mistig. Het duurt lang voordat de aanwezige mist oplost. In de middag blijft de bewolking overheersen, al is er af en toe wel ruimte voor wat zon. Daarbij staat een zwakke tot matige noordoostenwind met een middagtemperatuur tussen 3 graden in de westelijke kustprovincies en net onder het vriespunt in het zuidoosten. Het is wel de hele dag droog. In de nacht naar woensdag vriest het licht tot matig en kan er in het uiterste zuidoosten wat sneeuw vallen. Vooral in de noordelijke helft van het land zijn er opklaringen.

06-12-15_weerfoto__stadsmuur_pletterstraat.jpg
Pletterstraat

Woensdag komt Nederland in een noordwestelijke stroming terecht en daarmee worden winterse buien in onze richting aangevoerd. De dag begint nog droog, maar later op de dag kan er vooral in de kustgebieden wat winterse neerslag vallen. Aan de temperatuur verandert niet veel, die blijft rond of net boven het vriespunt schommelen. Wel trekt de wind in de middag aan: er staat dan een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Donderdag trekt er vanuit het noorden een storing over ons land. Daar kan eerst wat droge sneeuw uit vallen, maar met temperaturen boven nul zal het vooral een mengelmoes van natte sneeuw, regen en ijzel zijn. Er is veel bewolking en de maxima liggen net boven nul.

Vrijdag en in het weekend wordt het tijdelijk iets warmer. De maxima liggen overdag rond 5 graden en ook ’s nachts komt de temperatuur maar moeilijk onder het vriespunt. Op een enkele bui na is het wel droog. Na het weekend lijkt de winter een nieuwe aanval te gaan doen en duiken we mogelijk een nieuwe winterse periode in.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Deze plaat maakt de stadsmuur anders…langer, lijkt het wel.

    Mooi vanuit de stenen. Moest je languit liggen Harry, of stond je ergens in een gat/kuil:

    Mooie plaat vanuit een anders persfectief.


    Maak melding

Reageer