Ronald Mulder weer op het ijs

Zwolle – Schaatser Ronald Mulder kreeg maandag het groene licht van zijn fysiotherapeut om weer te gaan trainen. Dinsdagochtend maakte de Zwollenaar zijn eerste rondjes nadat hij drie weken geen ijs meer gezien had.

De onfortuinlijke Zwollenaar scheurde een spier in zijn lies tijdens de World Cup in Heerenveen. Voor de revalidatie staat zes weken, maar toch bond Mulder na de helft van die tijd zijn schaatsen alweer onder. Dat komt voor hem niet als een verrassing. "Een spier groeit in negen dagen weer aan", legt de APPM-rijder uit, "maar dan is hij nog wel heel teer." Op dit moment mag de schaatser alleen rustig trainen. "Het ging op zich goed. Ik heb vooral rechtop gereden en een paar rondjes gemaakt."

Mulder toonde zich verheugd over zijn herstel, maar hij had nog een reden om te lachen. Hij is namelijk genomineerd voor Sportman van het Jaar van de provincie Overijssel.

Hij moet het opnemen tegen collega-schaatser Mark Tuitert en ruiter Jeroen Dubbeldam. "Ik zal niet winnen, maar ik vind de nominatie al een hele eer", stelt hij bescheiden.

Minder bescheiden zijn zijn verwachtingen voor de komende weken. Het herstel gaat voorspoedig en dus mikt Mulder alweer op het Nederlands Kampioenschap Sprint, eind december. "Op het NK Sprint doe ik weer mee en ik wil er ook wat betekenen."

© Schaatsen.nl Erik van Lakerveld
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer