Sportpark de Pelikaan krijgt outdoor fitnesstuin

Zwolle – De gemeente Zwolle ondersteunt het voornemen van de Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan om een outdoor fitnesstuin aan te leggen en sluit daarover een bruikleencontract met de stichting. Dit wordt de eerste outdoor fitnessaccommodatie in Zwolle.

outdoor_fitness.jpg

De Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan diende een verzoek in om de gemeentegrond te gebruiken en voor eigen rekening en risico een outdoor fitnesstuin te realiseren. Het initiatief van de stichting zorgt voor een aanvullende en vernieuwde sportvoorziening die toegankelijk is voor bezoekers en gebruikers van het sportpark. Dit past bij de doelstellingen van het NOC*NSF proeftuinconcept nieuwe sportmogelijkheden op de Pelikaan.

De outdoor fitnesstuin komt op sportpark De Pelikaan nabij de eerder al ontwikkelde beachsportaccommodatie tussen het hockey- en korfbalveld. In totaal zullen zo’n 16 verschillende toestellen geplaatst gaan worden. De tuin, gefinancierd met middelen van het ministerie van VWS, zal medio april 2011 geopend worden.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Er is altijd wat te doen daar, hockey, voetbal, korfbal. bovengenoemde sporten ook nog eens in stranduitvoering! Verder veel vrienden groepen die er een potje voetbal spelen, hardlopen, kaatsen in de zomer, beetje fitness er bij Prima!:D Prachtig dat dit allemaal kan.;)


  Maak melding

 2. Dat vinden ze vooral zelf Marion. Hun lobby is zeer goed te noemen, maar ik constateer nogmaals dat er geen voldoende belangstelling is voor de zandbak.
  Dat heeft niets met binnen zitten te maken.
  Als ik dat bijna dagelijks zie, dan zit ik niet bepaald binnen. Beetje stomme opmerking van je.


  Maak melding

 3. Hij zegt meneer tegen me….:P
  Keer kijken dan maar in de zomer lijkt me, je komt toch zoveel buiten? Naast het clubhuis van de korfbal op het grasveld daar…:)  Maak melding

 4. mede dankzij het inventief vernuft van Hr meijntjes wordt het onderste uit de sportieve kan gehaald en kunnen we het eens zo povertjes gebruikte terrein weer voor vol aanzien.


  Maak melding

Reageer