Proef inzameling plastic succesvol

Zwolle – De proef met kunststof afvalinzameling in de wijken Veerallee en Hogenkamp verloopt positief. De eerste drie kwartalen van dit jaar werd in deze wijken vier keer meer plastic afval ingezameld dan in andere Zwolse wijken.

De bewoners van de Veerallee en Hogenkamp verzamelen sinds begin dit jaar hun plasticafval in de grijze minicontainer. Restafval brengen de bewoners naar de ondergrondse containers elders in de wijk. Op deze wijze wordt veel meer plastic ingezameld dan met de wijkverzamelcontainers. De kwaliteit van het ingezamelde kunststof afval is goed. De gemeente wil met deze proef onderzoeken wat de meest efficiënte vorm van kunststofinzameling is. Per inzamelronde wordt op dit moment tussen de 35 en 45% van de containers aangeboden. Helaas blijkt er wel te veel tuinafval in de ondergrondse containers bij het restafval te zitten.

Op dit moment voert de gemeente een tevredenheidsonderzoek uit onder de bewoners van beide wijken. In het eerste kwartaal van volgend jaar zullen de resultaten van dit onderzoek bekend zijn.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Hoewel ik voor afvalscheiding ben, ben ik persoonlijk meer voor het huidige systeem waarbij je restafval (of desnoods al het afval…) thuis in de grijze container kan doen. Voor ouderen/mensen die slecht ter been zijn of ziek zijn is het namelijk een hele toer om hun afval overal heen te brengen.
  Misschien zou men het plastic inzamelen ook kunnen stimuleren door daar juist meer (al dan niet ondergrondse) containers voor te maken in de wijken. Op dit moment hebben de meeste mensen geen plastic container op loopafstand.


  Maak melding

 2. Ik sluit me daar graag bij aan.

  Persoonlijk zit ik er niet op te wachten om met restafval rond te gaan zeulen. Kunststof verzamelt vrij gemakkelijk en is betrekkelijk schoon en ook nog eens licht in vergelijking met restafval.

  Daarbij komt dat je zo af en toe grote schoonmaak houdt ofzo waarbij je wat meer restafval hebt. Of je tuinstoel gaat kapot, kan netjes in stukjes in de grijze container. Maar om daarmee over straat te gaan zeulen lijkt me weer minder. Liever gewoon zo houden. Of desnoods nog een plasticcontainer erbij voor bij huis, dat heb ik dan liever.


  Maak melding

Reageer