Het weer: bewolkt

Zwolle – Woensdag wordt een bewolkte dag met in Limburg af en toe wat lichte sneeuw. De temperatuur blijft steken rond het vriespunt. In het westen kan het met wat zon +3 graden worden. De wind blijft uit het noordoosten waaien met kracht 2-3 boven land en 3-4 in aan zee. Verder kan het woensdagochtend in het hele land, met name op de lokale wegen en in woonwijken, plaatselijk gladheid voorkomen door aanvriezende mist en bevriezing of opvriezing van natte weggedeelten.

07-12-2010_weerfoto_stadsgracht.jpg
Stadsgracht

Donderdag draait de wind naar het noordwesten en trekken er winterse buien over het land. Dit zou wel eens tot een drukke ochtendspits met gladheid kunnen leiden. Overdag loopt de temperatuur op naar +2 in het oosten en +5 in het westen en gaat de neerslag vanuit het westen steeds meer over in gewone regen. Vrijdag wordt een herfstachtige dag met een stevige westenwind, veel bewolking en van tijd tot tijd regen. De middagtemperatuur ligt tussen 3 graden in het oosten en 7 graden aan de westkust.

Ook zaterdag wordt een grijze herfstdag met temperaturen ruim boven 0. Zondag keert de rust terug in de atmosfeer en gaat het in de nacht vriezen. Daarna wordt er koudere lucht aangevoerd en doet de temperatuur ook overdag weer een flinke stap terug.

De kans is groot dat we volgende week overdag temperaturen rond het vriespunt hebben en in de nachten ruim er onder. De eerste dagen lijken droog te verlopen, maar gedurende de week nemen de sneeuwkansen toe.

Artikel delen:

Reageer