Heropening DOAS 18 december

Zwolle – Doas is terug! Na de renovatie van De Oude Ambachtsschool zijn alle kunstenaars weer op de oude plek te vinden. Op 1 oktober kregen ze allemaal de sleutel van hun atelier. Allemaal hebben zij erg hard gewerkt en nu is het dan eindelijk zover: de open dag! Allen hebben heel veel om te laten zien en hopen dan ook allemaal dat u komt!

E.e.a. wordt gevierd  met een grandioze opening op 18 december van 14-18 uur. Open ateliers met verkoop, muziek, acts, winterse hapjes & drankjes en een springkussen voor de kinderen. Bij theater Gnaffel kunt u videobeelden bekijken van diverse voorstellingen van Gnaffel. U kunt de poppen van dichtbij bewonderen en een indruk krijgen van hoe de poppen gemaakt worden. Ook zijn er deze middag kunstwerken te zien bij Frion. Iedereen is van harte welkom! Hoe meer zielen hoe meer vreugd! De Oude Ambachtsschool, Mimosastraat 1.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. @Gezellig, dus jij maakt een link tussen enerzijds unieke historische gebouwen en anderzijds een dertien in dozijn oud-schoolgebouw? Je moet toch met me eens zijn dat er verschillende categorieën zijn van oude gebouwen, DOAS valt zeer zeker niet in de groep unieke gebouwen die Zwolle onderscheiden van andere steden.

  @Derk, kennis van architectuur is niet nodig om een gebouw mooi of lelijk te vinden! Dat is een puur een kwestie van smaak.


  Maak melding

 2. Wouter *kuch* ; De SWZ heeft de restauratie samen met monumentenzorg Zwolle en de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuur en Monumenten gerealiseerd. dertien in een dozijn he Dream on


  Maak melding

 3. @Derk,
  Natuurlijk is er in dit overgereguleerde land wel een dienst, stichting of clubje die zich bezighoudt met het aanwijzen van monumenten. Ze zullen gek zijn om dat niet te doen anders hebben ze geen bestaansrecht meer (misschien een goed idee om hier eens wat op te gaan bezuinigen?).

  Ik denk dat voor de ‘gemiddelde’ man/vrouw op straat (daar schaar ik me voor het gemak maar even onder) DOAS op een heel ander (lager) niveau staat dan een monument in de categorie van de Peperbus of de Sassenpoort.


  Maak melding

 4. @ Wouter ik ben het niet met je eens, ik vind het een prachtig gebouw.
  Zeker nu het weer opgeknapt is. Ben je er al weer eens binnen geweest naar de verbouwing. Maar het is net wat je zegt smaken verschillen.


  Maak melding

 5. @wouter
  Ik vind dit juist wel een mooi pand met historische waarde. Ik ben geen expert, maar volgens mij is het in de Amsterdamse stijl gebouwd.  Maak melding

 6. Het gebouw is wel mooi. maar de zooi die de bewoners voorheen achterlieten. (nu eerst kijken of het nog gebeurt) al zie ik her en der al wel weer troep rondslingeren.


  Maak melding

Reageer