Aanmeldingen integratieprijs Pluriform 2011

Zwolle – Zwolle is een multiculturele stad waarin we met ons allen op een prettige manier willen wonen, werken en recreëren. en waar iedereen zich thuis kan voelen. Iedereen moet mee kunnen doen en opgenomen worden in de Zwolse samenleving. Zwolle steunt daarom personen en organisaties die zich inspannen om groepen mensen te helpen bij het integreren. Voor hen is in 2009 de Zwolse integratieprijs, de Pluriform in het leven geroepen, die één keer in de twee jaar wordt uitgereikt.

logo20pluriform.jpg

Een onafhankelijke jury beoordeelt de aanmeldingen en kiest de winnaar. Deze jury bestaat uit een vertegenwoordiging vanuit de Zwolse woningbouwcorporaties, de politie, het ouderenwerk, de gemeenteraad, het onderwijs, het sociaal cultureel werk, de jeugd en de werkgeversorganisaties. Pluriform, de Zwolse integratieprijs, bestaat onder meer uit een geldprijs van € 1.000,- . Deze prijs is bedoeld om de winnende activiteit het komende jaar voort te zetten of te ontwikkelen. De winnaar ontvangt ook een kunstzinnige bokaal (ontworpen door Sjoukje Gootjes) en een naamsvermelding op een tegel in het kunstwerk (ontworpen door Johan Akkerman) van de Pluriform.

In principe kunnen alle personen, activiteiten, organisaties en initiatieven aangemeld worden die zich belangeloos inzetten voor de Zwolse multiculturele stad.

Enkele voorbeelden:

• activiteiten om elkaar kennis te laten maken met verschillende culturele achtergronden en tradities die Zwolle rijk is
• projecten binnen het onderwijs die de samenwerking tussen verschillende groepen in Zwolle bevorderen
• begeleiden van Zwollenaren om het ‘ondernemerschap’ onder de knie te krijgen
• Zwollenaren helpen bij het zoeken naar werk
• organiseren van sportieve activiteiten waar Zwollenaren aan deelnemen
• activiteiten organiseren die leiden tot ontmoeting van Zwolse inwoners

Wie wint de Pluriform in 2011?

Wilt u in aanmerking komen voor de Pluriform of kent u iemand of een organisatie die hiervoor te nomineren is? Stuur dan voor zaterdag 12 februari 2011 de ingevulde aanmeldkaart op. Aanmelden kan ook online: zie www.pluriform-zwolle.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 1 april 2011.

Contact & informatie

Artikel 1 Overijssel – Burgemeester Drijbersingel 15 – 8021 DA Zwolle Telefoonnummer: 038 – 422 47 62 Website: www.pluriform-zwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer