Studenten Windesheim leren zakendoen in Oost Europa

Zwolle – Hogeschool Windesheim start in september 2011 met een nieuwe minor ‘Zakendoen in Duitsland en Oost Europa’. Duitsland is immers voor Nederland een belangrijke handelspartner.

Meer dan 50% van de Nederlandse  export gaat er naartoe. Ook de handel met Polen, Tsjechië, Hongarije en Roemenië is sterk in opkomst. Hoog tijd dus voor het hbo om deze markt intensiever te verkennen. Tijdens het halfjaar dat studenten de minor volgen is er veel aandacht voor de Duitse taal, cultuur, geschiedenis en het zakendoen in Duitsland en Oost Europa. In het kader van de nieuwe minor bezoeken de studenten twee weken Duitsland of Tsjechië als een echte zakenreis. Voorafgaand aan hun bezoek nemen de studenten via internet contact op met hun Duitse of Tsjechische collega-studenten, die de rol van buddy zullen opnemen. De Windesheimstudenten volgen tijdens hun bezoek colleges, bezoeken bedrijven en werken aan een echte bedrijfsopdracht.

Windesheim gaat in het kader van deze minor contact  leggen en een relatienetwerk opbouwen met de Duitse Ambassade, het Goethe instituut, KvK Zwolle en Duitsland, de Fenedex, brancheorganisaties en het Zwolse en regionale bedrijfsleven.

Artikel delen:

Reageer