Gift Zonta voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Het jaarlijkse benefietconcert dat door de Zwolse serviceclub Zonta in december 2006 in de  schouwburg ODEON werd georganiseerd ten bate van het Zwolse Ronald McDonald Huis heeft  Ã¢â€šÂ¬ 4.300,- opgebracht. Woensdagmiddag werd de cheque in ontvangst worden genomen door de heer Dr. R.A van Lingen, neonatoloog en tevens bestuurslid van het Ronald McDonald Huis. Huismanager Lianne Booijink was zeer verheugd met het mooie bedrag. “Dat had ik echt niet durven dromen”, aldus Booijink, die duidelijk maakte dat dergelijke giften zeer welkom zijn om daarmee de jaarlijkse begroting rond te krijgen.

Zonta is een service club voor vrouwen die al ruim 20 jaar actief is in Zwolle e.o. Elk jaar organiseren zij in december een Benefietconcert. Het concert werd in december uitgevoerd door Clara de Vries (sopraan), Piet Backers (piano) en The Second Voices (gemengd koor). Zonta Zwolle heeft met veel plezier dit concert georganiseerd voor het sympathieke Ronald McDonald Huis. Vanaf 2003 is deze organisatie ook in Zwolle gevestigd. Met 68 vrijwilligers biedt het Ronald McDonald Huis in Zwolle een gastvrij verblijf aan ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen of veel te vroeg geboren baby’s die zijn opgenomen in de Isala klinieken te Zwolle.

Bij de start in van het Huis in 2003 kwamen veel giften binnen. Echter, anno 2007 is blijvende steun nog steeds hard nodig. Het Ronald McDonald Huis is volledig zelfstandig en krijgt geen subsidie. Daarom is zij volledig afhankelijk van donaties, giften e.d. van bedrijven, verenigingen, scholen en particulieren die het Huis een warm hart toedragen om de jaarbegroting van € 170.000,- rond te krijgen.

Artikel delen: