Countryformatie Wovenhand naar Zwolle

Zwolle – Alweer negen jaar geleden besloot het muzikale brein achter de alternatieve countryformatie 16 Horsepower David Eugene Edwards het bijzondere Wovenhand op te richten. Inmiddels heeft Edwards alweer zes Wovenhand-albums op zijn naam staan waarvan het laatste werk The Threshingfloor dit jaar verscheen.

 

wovenhand.jpg

De muziek van Wovenhand kenmerkt zich als alternatieve country en americana met tekstueel een religieuze insteek. Woensdag 15 december treedt Wovenhand op in Hedon. Het Zwolse poppodium raadt mensen aan snel kaarten te kopen aangezien de voorverkoop heel hard loopt. David Eugene Edward is terug en wel met alweer het zesde Wovenhand album, The Threshingfloor. De plaat klinkt misschien wel het meest hoopvol vergeleken de rest van zijn overwegend duistere repertoire. Maar naast de vertrouwde religieuze insteek in de folk, alternatieve country en rock songs is er ditmaal ook plaats gemaakt voor wereldse invloeden. De Indiase beats (Raise Her Hands) tot de Hongaarse fluit (Terre Haute) maken van dit werk van het voormalig brein achter 16 Horsepower een uitermate frisse plaat.


WOVENHAND

Support: SEVEN SEAS DUET  

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : Woensdag 15 december
Open                           : 20:00 uur
Aanvang                      : 21:00 uur
Entree                         : € 17,00 (excl. € 1,- servicekosten)

Let op: de kaartverkoop voor dit concert gaat erg snel, het is dus verstandig om zo snel mogelijk kaarten aan te schaffen om teleurstelling te voorkomen. Op moment van schrijven zijn de kaarten bij de VVV op en ook bij de Plato en online via www.hedon-zwolle.nl slinkt het aantal beschikbare kaarten snel.

Artikel delen:

Reageer