RIBW opent overbruggingshuis de IJsselhof

Zwolle – Donderdag 9 december wordt de IJsselhof officieel geopend. Langere tijd stond dit karakteristieke pand aan de Wipstrikkerallee in Zwolle leeg. Met de RIBW IJssel-Vecht als nieuwe huurder komt daar verandering in.

ijsselhof.jpg

De IJsselhof zal als overbruggingshuis een tijdelijk onderkomen zijn voor cliënten van de RIBW IJssel-Vecht. In De IJsselhof krijgen cliënten van de RIBW IJssel-Vecht drie maanden de tijd om te onderzoeken hoe ze hun leven willen vormgeven en welke begeleiding ze daarbij nodig hebben. Dit concept is voor zover bekend uniek in Nederland. Het moet voorkomen dat cliënten lang op wachtlijsten staan of ergens geplaatst worden waar ze vervolgens niet goed op hun plek blijken te zitten. Bijvoorbeeld omdat vooraf nog onvoldoende duidelijk is geworden wat hij of zij wil en kan.

Wat wil ik met mijn leven? Waar droom ik nog van? Wat heb ik nodig om mijn doelen te bereiken? Het zijn onder meer deze vragen die het startpunt vormen voor de samenwerking tussen de cliënt en de medewerker. Dat gebeurt in een hotelconcept; de cliënt concentreert zich gedurende zijn verblijf maximaal op zijn eigen traject en hoeft zich niet druk te maken over allerlei huiselijke beslommeringen. Mede daardoor kan hij in De IJsselhof zijn kwaliteiten, talenten en mogelijkheden ontdekken. Na deze drie maanden is duidelijk wat er nodig is aan begeleiding in de toekomst. Bij de RIBW óf ergens anders.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Hoe lang zijn ze daar wel niet mee bezig geweest. Mooi gebouw nu met mooie huurprijs van 140.000 per jaar (info internet Van der Worp).


  Maak melding

 2. Rudy het wordt niet te koop aangeboden het is een beleggingspant dus wordt alleen maar verhuurd.Er is heel veel in geinvesteerd om dit pand weer goed bruikbaar te maken.En die opzet is heel goed gelukt .Het is een prachtig gebouw zowel van binnen als van buiten heb daar zelf veelvuldig aan gewerkt voorheen en het is een hele verbetering


  Maak melding

 3. 140.000 is natuurlijk te gek voor woorden wetende dat de overheid vind dat je moet investeren en winst moet maken, nou dan is hier iets raars aan de hand.


  Maak melding

 4. ohja, dit is dan specifiek voor ribwklanten, maar die zitten dan toch al in beschermd wonen? wat maakt het nu dat de doelen die hier gesteld worden niet op de bestaande woonplek gerealiseerd kunnen worden?
  ik lees iets over huiselijke beslommeringen waar ze zich dan geen zorgen over hoeven te maken ivm de hotelfunctie komt het dan nog wel overeen met de realiteit waar ze dan later weer naar terugkeren?


  Maak melding

 5. John, voordat ze naar de ribw beschermd wonen gaan, zullen er een paar zijn.
  Maar wie komen er nu echt in vraag ik me af, want ze zitten natuurlijk ook met een groep dak en thuislozen die weer op de rails gezet moeten worden.


  Maak melding

 6. zoals ik het lees is het dus voor bestaande RIBW klanten die er even tussenuit gaan om goed bij zichzelf te raden gaan welke kant hun leven op moet gaan met de hulpverlening?
  Hoe wordt deze zorg verantwoord? Wat voor plan komt er uit? Wie stelt het plan samen? Wordt de client ondersteund door specialisten? Wat levert het de client nog meer op dan een uitvlucht uit de dagelijkse beslommeringen?
  Indien andere instelling ook moeten doorverwijzen naar deze hulpvorm dan zal er toch echt wel een goed verantwood plan moeten liggen en niet alleen een mooi gereatureerd pand.
  Als het dan toch niet meer is dan mag jij je toch afvragen hoe zoiets als dit van de grond komt met de economische malaise?


  Maak melding

 7. Ik wil ook wel even weg uit mn dagelijkse beslommeringen waarbij ik 3 maanden ff geen huishouden hoef te doen en mn huisvesting zomaar gefinancierd wordt en ik ff lekker met mezelf bezig kan gaan. Helaas heb ik gewoon zelf hard gewerkt om een baan te vinden en minimaal 3 jaar in 12m² geleefd voordat ik een huurwoning kreeg.

  Toch fijn voor die mensen die zo geholpen worden.


  Maak melding

Reageer