Wilgenburg 3 wint schoolbasketbaltoernooi 2010

Zwolle – Woensdag vond het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi plaats voor de ongeveer 300 leerlingen van groep 7 en 8 van de Zwolse basisscholen. Het team van Wilgenburg 3 ging er met het goud vandoor!

08-12-2010_school_basketbal_tournooi_landstede_5.jpg
Fair Play prijswinnaars De Morgenster met basketballer Jesper Jobse…

SportService Zwolle organiseert het toernooi in samenwerking met Landstede Basketbal. De basketballers waren het gehele toernooi aanwezig als scheidsrechter en daarnaast kunnen de kinderen bij hun terecht voor extra tips en trucs. Veertien Zwolse basisscholen hadden maar liefst 32 teams opgegeven om deel te nemen aan het basketbaltoernooi van SportService Zwolle. Woensdag gingen de leerlingen de strijd aan voor het schoolbasketbalkampioenschap. Winnaar van het toernooi werd het team van Wilgenburg 3. Zilver was er voor het team Mozaïek 1. Ichtus 1 ging ervan door met het brons. Tussen de wedstrijden door zijn er verschillende (basketbal)activiteiten te doen, zodat niemand zich deze middag hoefde te vervelen!

08-12-2010_school_basketbal_tournooi_landstede_2.jpg

08-12-2010_school_basketbal_tournooi_landstede_4.jpg

08-12-2010_school_basketbal_tournooi_landstede_3.jpg

Samenwerking Landstede

SportService Zwolle organiseerde het schoolbasketbaltoernooi in samenwerking met Landstede Basketbal. Daarnaast werd het toernooi dit jaar voor het eerst georganiseerd in het Landstede sportcentrum, de thuishaven van Landstede Basketbal. Dit is tevens de accommodatie voor de andere schoolsporttoernooien. Landstede stelde hun nieuwe accommodatie hiervoor beschikbaar vanuit het partnerschap dat zij met SportService Zwolle hebben.  

08-12-2010_school_basketbal_tournooi_landstede_1.jpg

Fair Play

Alle teams konden deze middag ook kans maken op de Fair Play prijs van SportService Zwolle. Basketballers van Landstede Basketbal hielden alle teams gedurende de middag nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle en Landstede Basketbal hanteerden daarbij een aantal Fair Play-afspraken, waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers beoordeeld werden. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ won aan het eind van de middag de Fair Play Prijs. Dat was het team van Morgenster 4.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer