Spitsalarm ANWB ook voor regio Zwolle

Zwolle – De ANWB geeft een spitsalarm af voor donderdagochtend voor de Randstad en het midden van het land wegens sneeuw en gladheid. Dat heeft ANWB woensdagavond laten weten. De verkeersdienst waarschuwt voor een ‘ernstige ontwrichting’ van het verkeer in de ochtendspits. De waarschuwing geldt ook voor de regio Zwolle.

Automobilisten die donderdagochtend de weg opgaan kunnen extreem lange reistijden verwachten, aldus een woordvoerder van de ANWB. Het KNMI voorspelt voor vannacht grote kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten of door sneeuwval. De afgelopen weken leidde het winterweer een aantal keren tot grote files. Op 29 november stond er in de vroege avond bijna 900 kilometer file in Nederland door sneeuwval, de drukste avondspits ooit.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ha gezellig, vind het altijd wel wat hebben als er geimproviseerd moet worden. Lekker uit de dagelijkse sleur. 😉

  Ben benieuwd wat er van terecht komt.


  Maak melding

 2. hmmmm weer en spitsalarm dat betekent dus morgen gewoon lekker in de auto met airco aan of in de zwembroek op de fiets:P of hebben ze deze keer wel ineens bij het goede eind de anwb en knmi haha:P. maar sterkte voor de mensen die de weg op moeten als ze wel gelijk hebben.:)


  Maak melding

 3. Extreme gladheid heeft in de provincie Friesland woensdagavond tot verscheidene ongevallen geleid. Er vielen geen gewonden. Dat heeft de politie gemeld.


  Maak melding

 4. Vanavond, vannacht en morgen krijgt het hele land te maken met een nieuwe serie winterse buien, die ons vanaf de Noordzee bereiken. Dat zorgt vooral daar waar de buien vallen opnieuw voor gladheid en overlast, donderdag ook tijdens de ochtendspits. De KNMI-waarschuwingscode wintertype geel voor gevaarlijk weer blijft van kracht.


  Maak melding

 5. Rijkswaterstaat vindt dat het afgeven van een weeralarm voorbehouden moet worden aan de overheid. Weggebruikers hebben volgens de dienst behoefte aan eenduidige informatie.

  De ANWB had voor vanochtend een alarm afgegeven uit angst voor chaos in de spits door sneeuw en gladheid, maar dat bleek mee te vallen. Wel stond er rond 8.30 uur 150 km meer file dan normaal.

  Rijkswaterstaat waarschuwt alleen als zich ontwrichtende situaties voordoen, waarbij mensen de plaats van bestemming niet kunnen bereiken. Op 20 december van vorig jaar werd wegens hevige sneeuwval de laatste waarschuwing afgegeven.  Maak melding

 6. vanochtend op half 8 vanuit Stadshagen naar sophia zkh gereden, ging prima, de weg was goed begaanbaar met de auto.
  Lijkt erop dat de Zwolse strooiers goed bezig zijn 🙂


  Maak melding

 7. Het is ook een spitsalarm, niet een weeralarm. Ik vergistte me er ook in maar ja een spitsalarm hoeft natuurlijk niet speciaal slecht weer te betekenen.


  Maak melding

Reageer