Het weer: kans op ijzel

Zwolle – Donderdag trekt na een nacht van sneeuwbuien in de ochtend vanuit het noordwesten een storing met buien over ons land. Er valt op de meeste plaatsen een mix van (natte) sneeuw, regen en ijzel, waardoor er een grote kans op gladheid is.

08-12-2010_weerfoto_assendorperplein.jpg
Assendorperplein

In de middag zijn er perioden met zon, afgewisseld door buien. De meeste neerslag zal dan in de vorm van regen vallen, maar hier en daar is ook nog natte sneeuw of ijzel mogelijk. Door aanvoer van lucht over de Noordzee loopt de temperatuur overal op tot boven nul: Het wordt 2 graden in Limburg tot 5 graden op de Wadden. Daarbij staat een matige tot krachtige noordwestenwind. Morgenavond en in de nacht naar vrijdag valt er vooral in de noordelijke helft van het land buiige regen. Alleen in het oosten van het land kan de temperatuur onder een enkele opklaring nog dalen tot rond of net onder het vriespunt. In de rest van het land schommelt het kwik rond +2 graden.

Vrijdag doen we een stapje terug naar de herfst: Er staat dan een stevige westenwind, windkracht 4 tot 7. Er is veel bewolking en van tijd tot tijd valt er wat regen. De temperatuur varieert van 2 graden langs de grens met Duitsland tot 6 graden in het kustgebied.

Zaterdag belooft het ook een redelijke onstuimige herfstdag te worden, met veel bewolking en regen. Het wordt dan nog iets zachter met maxima tussen 5 en 8 graden. Pas op zondag wordt het weer droog en gaat de wind liggen. De temperatuur ligt nog wel ruim boven nul.

De dagen daarna zet de winter weer een nieuwe aanval in. In de nachten gaat het licht tot matig vriezen en ook overdag komt de temperatuur nauwelijks meer boven het vriespunt uit. De eerste dagen verlopen droog, maar later in de week nemen de sneeuwkansen geleidelijk aan weer toe.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Het Assendorperplein in sneeuw. Dit betekent voor mij het gevoel van liefde. De mooiste tijd in mijn Zwolle-wonen was het Assendorperplein. Altijd wat te doen, sociaal respect en iedereen kan normaal doen. Eureka snapt het, Assendorp snapt het: Nederland heeft afkeer van het rechtse kabinet nodig.


    Maak melding

  2. Dé gerenoveerde plek van de tentmuziek. Een beugel bij de immervriendelijke mensen van Eureka. Het Assendorperplein, dé plek waar iedereen in goede harmonie vooral zichzelf kan zijn.


    Maak melding

Reageer