Stichting Oekraïne Projecten helpt 150 gezinnen

Zwolle / Hattem – In Oekraïne zijn de omstandigheden voor veel arme gezinnen er dit jaar niet beter op geworden. Arme gezinnen gaan een onzekere en koude winter tegemoet. Stichting Oekraïne Projecten Hattem/Zwolle wil 150 gezinnen helpen. 

In Oekraïne is door corruptie en een instabiele politiek de kloof tussen arm en rijk erg groot. De wereldwijde crisis heeft de voorzichtige economische groei van een paar jaar geleden compleet doen verdwijnen. Veel mensen zijn werkloos en als iemand wel een baan heeft, is het de vraag of er uitbetaald wordt. Ook de slechte oogst van dit jaar zorgt ervoor dat de voedselprijzen met 20% zijn gestegen. Hierdoor gaan veel gezinnen een onzekere en koude winter in.


150 gezinnen helpen

De Oekraïense stichting Armenhulp heeft in haar weide omgeving de gezinnen in nood geïnventariseerd. Zij wil deze winter 150 gezinnen in het westen van het land helpen. De gezinnen worden deze winter drie keer door een lokale medewerkster van de stichting Armenhulp bezocht.  Door meerdere keren een bezoek te brengen, kunnen de levensomstandigheden van de mensen goed worden gevolgd en wordt het voedsel verspreid over de winter aangeboden.   

Hoe kunt u helpen?

Voor ieder gezin is voor een hele winter ongeveer € 100,- nodig.  U kunt de gezinnen in Oekraïne helpen door via de website www.oekraine-projecten.nl  een heerlijk kerstbrood te bestellen. Dit kan al vanaf € 5,-. Het brood  wordt op  23 december gratis thuis bezorgd. Per brood gaat € 3,- rechtstreeks naar het project.

Artikel delen:

Reageer