Persconferentie Kidsreporters over Sprookjes 3-daagse

Zwolle – Ze zijn tussen de 10 en de 12 jaar oud: de kidsreporters van Odeon De Spiegel theaters. Elk seizoen bezoeken de reporters voorstellingen in het hele land. Ze interviewen theatergezelschappen en schrijven een eigen recensie over de voorstelling. Van 28 tot en met 30 december is de Sprookjes 3-daagse in Odeon De Spiegel theaters. Speciaal hiervoor geven de kidsreporters op 17 december voor het eerst een persconferentie in het Papenstraattheater.

Om de aanwezigen warm te maken voor de Sprookjes 3-daagse, opent de persconferentie met een applaus voor de kidsreporters. De kidsreporters gaan met de aanwezige journalisten en het publiek aan de slag. De wereld wordt even omgedraaid! Grote mensen mogen weer even klein zijn en kinderen zijn nu even groot. Heel normaal eigenlijk in de sprookjeswereld. Dit is direct het onderliggende doel van deze persconferentie:  zoveel mogelijk mensen weer binnenlaten in de sprookjeswereld en bij iedereen het kind in hen aanspreken. Zoals Picasso eens zei: “Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er één te blijven als je groot wordt.” Aansluitend presenteerden de reporters hun recensies van de voorstellingen die tijdens de Sprookjes 3-daagse in Odeon De Spiegel theaters te zien zijn.

Sprookjes 3-daagse

Tijdens de Sprookjes 3-daagse is Odeon De Spiegel theaters volledig omgetoverd in een sprookjeswereld. Voor kinderen vanaf 3 jaar staan bijzondere theatervoorstellingen en films op het programma. Van het bekende sprookje van de Gelaarsde Kat tot een sprookjesdroomreis met Kortjakje. Ook zijn er workshops en verhalenvertellers en kan iedereen mee knutselen aan de kaboutertafel. In samenwerking met de Bibliotheek Zwolle is de benedenfoyer in Theater Odeon onherkenbaar veranderd tot een knusse voorleeshoek.  

De Sprookjes 3-daagse is gratis toegankelijk voor het hele gezin, met uitzondering van de voorstellingen, films en de workshops.

Artikel delen:

Reageer