Eigen website en logo voor De Peperbus

Zwolle – De Peperbus heeft een website! De website heeft de naam www.peperbus.info Sinds begin dit jaar is er door de Basiliekwacht aan gewerkt en nu is die klaar.

peperbus.jpg
Tekening: Bert Dijkink

 

De Basiliekwacht organisatie is met 75 vrijwilligers dagelijks aanwezig voor het ontvangen van belangstellenden voor Basiliek, toren de Peperbus en beiaard. Jaarlijks ontvangen de Basiliekwachters ongeveer 25.000 mensen, van wie vragen worden beantwoord en die informatie krijgen. De wachters maken voor mensen een dagelijks bezoek aan de Basiliek mogelijk. De taak bestaat vooral uit het zes dagen per week beschikbaar zijn voor bezoekers: voor stil gebed, voor een luisterend oor, voor vragen over de historie en het gebruik van de kerk, voor begrip bij de noden van een enkeling of voor het uitlenen of verschaffen van relevante herinneringen zoals kaarten, boekjes en kaarsen. Daarnaast regelen de Basiliekwachters de entree tot de Peperbus toren en zorgen ervoor dat ander gebruik van de kerk en toren goed kan samengaan met een kortstondig bezoek aan de kerk.

Realisatie van deze internet site is mogelijk geworden dankzij een zeer royaal sponsorcontract met Mediac, bureau voor reclame en internet te Zwolle www.mediac.nl.

Er is op de site vooral informatie op te vinden over Basiliek, Peperbus, Beiaard en over de Basiliekwacht. Ook is achter een wachtwoord informatie te vinden voor Basiliekwachters zoals weekagenda, rooster, ledenlijst, interne regelingen.

Realisatie van deze internetsite is mogelijk geworden dankzij een zeer royaal sponsorcontract met Mediac, bureau voor reclame en internet te Zwolle www.mediac.nl.

De Basiliekwachters vinden de beschikbaarheid van een eigen internet site een belangrijk medium voor externe communicatie, maar ook voor intern gebruik.

Op de openingspagina vindt u links bovenin een door ons ontwikkeld beeldmerk voor de toren Peperbus (dat was er nog niet).

In de rubriek Peperbus geven wij onder andere informatie over de beiaard.  Daarvoor werken we samen met de Zwolse Beiaard Stichting en met de beiaardiers van de gemeente Zwolle.

Onder de rubriek Basiliek wordt de vertrouwde afbeelding van de basiliek gebruikt zoals die ook gebruikt wordt voor uitgaven die in het winkeltje van de basiliek verkrijgbaar zijn.

De Basiliekwachters hopen dat u een website bezoek aan Zwolle stimuleert en Zwollenaren verleidt tot een bezoek of …. tot basiliekwachter worden, het verrijkt uw leven. Versterking is welkom!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer