Montage brug over de Achtergracht

Zwolle – Maandag 13 december a.s. wordt de brug over de Achtergracht gemonteerd. De brug wordt vanuit Middelburg ingevaren, aan de Schuttevaerkade in Zwolle op een transportwagen geladen en naar de Burgemeester Drijbersingel vervoerd. Het vervoer en het plaatsen van de brug heeft gevolgen voor het verkeer waardoor de binnenstad beperkt bereikbaar is. Omleidingen worden met borden aangegeven.

brug_achtergracht.jpg
Zo gaat het eruit zien…

Tussen 9.00 en 11.00 uur wordt de burg vanaf de Schuttevaerkade naar de locatie kruising Burgemeester Drijbersingel – Van Wevelinkhovenstraat gereden. Deze kruising en de Burg. Drijbersingel is tussen 9.00 en 17.00 uur (of zoveel langer of korter als nodig is) afgesloten. Als alternatieve route geldt het advies om te rijden via Middelweg, Zwartewaterallee, Burgemeester Roelenweg en omgekeerd. Ook voor fietsers is de kruising afgesloten. Het verzoek is om deze locatie te vermijden door een andere fietsroute te nemen of lopend gebruik te maken van het trottoir.

Omgeving Schuttevaerkade

Tussen 9.00 en 11.00 uur moet het verkeer in de omgeving van de Schuttevaerkade rekening houden met oponthoudt. Geadviseerd wordt om via de omleidingsroute Pannekoekendijk, Burgemeester Roelenweg, Zwartewaterallee, Middelweg en omgekeerd te rijden.

Verkeer komend vanuit de omgeving Kerkstraat en Diezerkade wordt omgeleid via Menno van Coehoornsingel, Assiesstraat, Dijkstraat, Rembrandtlaan. Andere mogelijkheid is via de omleidingsroute Middelweg.

Buslijnen

De buslijnen 2, 3 en 4 van Syntus rijden vanaf aanvang dienst tot 11.00 uur via de Eekwal, Pannekoekendijk, Burgemeester Roelenweg.

Na 11.00 uur rijden deze stadslijnen via Eekwal, Jufferenwal, Rodetorenplein, Dijkstraat, Rembrandtlaan. Voor meer informatie over de buslijnen van Syntus: www.syntus.nl.

Het winkelcentrum Diezerpoort en overige panden in de omgeving blijven bereikbaar via de omleidingsroute.

Menno van Coehoornsingel

Vanaf vrijdag 10 december is er een verkeersbesluit van kracht voor de Menno van Coehoornsingel. Deze straat is, i.v.m. de bouwwerkzaamheden bij de Twaalf Apostelen, voor de periode van één jaar een eenrichtingsweg. De eenrichtingsroute loopt vanaf de Stenen Pijn richting de Assiesstraat. De parkeergarage aan het Noordereiland blijft bereikbaar via Menno van Coehoornsingel en Dijkstraat (op 13 december tussen 9.00  en 11.00 uur beperkt bereikbaar via een omleidingsroute).

Na 13 december wordt de verlichting en de aanbruggen (straatwerk) aangebracht. IJs en weder dienende is dit rond 22 december gereed. Daarna volgt nog een officiële opening.

Meer informatie over wegwerkzaamheden, omleidingen e.d. is te vinden op www.bereikbaarheidzwolle.nl, onder wegwerkzaamheden.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Freddie zeker een programma van geld over de balk gooien en dat gebeurd hier door het over de brug te gooien.Je hoeft om op dezelfde route te komen maar een 200meter om te lopen.Straks krijg je daar vanaf de diezerpoort een drukke oversteekplaats en het kost een kapitaal voor de brug de aanpassing van de oversteek en het onderhoud voor de toekomst.Grote geld verkwisters hier bij deze gemeente


  Maak melding

 2. Hoe lang duurt het voordat de gemeente er achterkomt dat er ook een voetgangersoverstekplaats (plus verkeerslicht) op de kruising bij moet komen?
  Ze denken nu zeker dat mensen die naar de parkeergarage Diezerpoort moeten vanaf de brug 2 keer gaan oversteken (via de Belastingdienst dus)….


  Maak melding

 3. Ehh…. dat waren twee doelen, maar om te shoppen loop je uit de garage niet over die brug maar ga je sneller over de bestaande vaste brug naar de Diezerstraat.


  Maak melding

 4. Goed punt Arie. Nu wordt het een beetje raar oversteken zo. Of je moet bij de driesprong met de Diezerkade oversteken, maar dan loop je alsnog om en kun je beter de oude route lopen. 🙂 Maar ik ben wel positief: de tekening ziet er mooi uit, en dit nieuwe stukje binnenstad verdient een mooie entree.


  Maak melding

 5. Ik heb laatst gezien dat de spiegel een beetje met een kernreactor vergeleken werd in een of ander cultureel programma op tv.
  Vinden jullie dat nou ook.


  Maak melding

Reageer