Grimmige sfeer bij poststaking TNT Zwolle

Zwolle – Een grote groep stakende TNT Post medewerkers zorgden donderdagavond voor een grimmige sfeer bij het TNT sorteercentrum bij de Anthony Fokkerstraat op industrieterrein de Marslanden in Zwolle.

De grote groep, met ook medewerkers uit de provincies Gelderland, Drenthe en Friesland, lieten zich donderdagavond bij de ingang van het sorteercentrum duidelijk zien en horen. Mikpunt waren de niet-stakers van het postbedrijf. Vooral het vrachtverkeer op de Ittersumallee had het door de acties te verduren. Vrachtauto’s werden door de stakers gehinderd. Rond het sorteercentrum onstond daardoor filevorming. De plaatselijke SP ondersteunde de actie van vakbond Abvakabo FNV door bij het centrum oliebollen uit te delen.

Artikel delen:
Reacties 58
 1. Dat krijg je als de ene bond wel aktie voert, en de andere afhaakt.
  Sommigen zien het als verraad als je wel aan t werk gaat/moet !

  De bond betaald nl niks uit als je staakt (BVPP)


  Maak melding

 2. Veel klanten lopen al weg bij TNT. Daardoor is er straks nog minder te verdienen voor TNT en moet er nog meer bezuinigd worden. De medewerkers gooien met deze stakingen hun eigen glazen in.


  Maak melding

 3. Ik ben zeer benieuwd of de staking van turfstekers volgende week ook nog doorgaat. In de bedrijfstak neemt de werkgelegenheid ook snel af vanwege de afnemende vraag naar turf.

  Uiteraard is het heel sneu voor die mensen, en ik snap dat ze daarom alles aangrijpen om het tij te keren, maar laten we eerlijk zijn, de massale papieren post heeft zijn beste tijd gehad. Het zal altijd wel blijven, maar niet in dezelfde mate als pakweg 20 jaar geleden. Dat kan twee dingen betekenen. Of er moeten werknemers uit, of de oplopende kostprijs per poststuk voor de bezorging moet doorberekend worden aan de klant. Dat laatste gaat niet in die mate gebeuren die wellicht nodig is. Begrijpelijk, TNT heeft het nu al lastig zat tegen concurrenten als Sandd.

  Het tij is niet meer te keren. Sterker nog, dit zal het proces voor TNT alleen maar versnellen, omdat de concurrenten nu wel doorwerken.


  Maak melding

 4. Lekker dom, om mensen die part noch deel aan die bezuinigingen bij TNT hebben te gaan hinderen. A-sociaal ook, deze staking schiet zijn doel voorbij, ze helpen hun eigen bedrijf om zeep. Hoe vervelend ook, TNT kan niet anders, was dit wel zo geweest dan hadden ze dit vast allang gedaan. Die vakbond moet eens na leren denken, bij Scania zijn ze ook lekker bezig geweest deze week.


  Maak melding

 5. oliebollen uitdelen terwijl je werkende mensen hinderd, goed plan sp!

  Mijn zendingen hebben vertraging, kost mij geld en tijd, wellicht geen tnt meer in de toekomst voor mij, nu ja, dan moeten ze nog meer mensen onstlaan als er meer zo over denken. Stakingen werken averechts, want de steun is niet heel groot in nederland, vooral bij de klanten niet.


  Maak melding

 6. @Wilbert

  Jij weet echt niet waar je over praat….Jij hebt de klok horen luiden, mening geven is goed maar dan moet je wel weten waar het precies omgaat.
  Concurrenten praat je over…. Hoezo is een heel ander CAO, noem je dat concurreren.
  Dat de post terug loopt dat weet elke TNTer wel… vast personeel ontslaan en deeltijdwerkers weer aannemen…???
  Ik weet niet of jij ook nog wat doet voor de kost… Zo ja, denk dan bij je eigen baan maar is aan ontslag en volgende week komt er een ander voor jou in deeltijd..>:(>:(Misschien veranderd dit je mening of niet…;)


  Maak melding

 7. Bij mij werd vandaag de post bezorgd door een jonge dame postbesteller die afgelopen dinsdag door een ervaren postbode de kunstjes van het vak geleerd werd. Zij kost 25% van de oude postbode en het voorsorteren wordt tegenwoordig automatisch gedaan.


  Maak melding

 8. TNT kan niet anders? Laat me niet lachen.
  Dit bedrijf maakt elk jaar nog steeds miljoenen winst. Maar er moeten nog wat miljoenen bij om de aandeelhouders tevreden te houden. Dat de briefpost al jaren afneemt is voor iedereen wel duidelijk. Maar de afgelopen tien jaar zijn er landelijk al duizenden mensen vedwenen door vut, pensioen of ander werk. Al die tijd zijn er (terecht) geen vaste mensen meer aangenomen.
  Nu kampen we met onderbezetting aan vast personeel, wat aangevuld wordt met uitzendkrachten en deeltijd-medewerkers. We kunnen het werk niet aan. Met steeds minder mensen meer post verwerken. De kwaliteit donderd naar beneden, en iedere dag blijven er hele wijken staan op de bestelkantoren.

  Alleen al op het sorteercentrum Zwolle worden er iedere dag nog steeds tien miljoen poststukken verwerkt. Dus die volumedaling valt wel mee, en is prima op te vangen met het natuurlijk verloop in personeel. Maar dat natuurlijke verloop gaat te langzaam in de ogen van de kopstukken van TNT.

  Maar daar gaat het ons helemaal niet om! Waar het ons wel om gaat is dat het vaste personeel, wat al 30 tot 38 jaar bij de post werkt, te duur is in de ogen van TNT. En dat wij moeten wijken voor goedkope krachten. Dit pikken wij niet, logisch toch? Daar komt nog bij: welke andere werkgever zit er nu op 50-plussers te wachten?
  Staken is het laatste middel om het bedrijf zijn asociale plannen bij te stellen. Wij laten ons niet als makke schapen naar de slachtbank leiden. Wij willen gewoon blijven werken om onze rekeningen te kunnen blijven betalen.  Maak melding

 9. @ Bertus, waarom staken alleen de postbodes en niet de rest van het personeel. Ook bij de sorteerders en verladers (vrachtwagens beladen) zijn toch per 1-11 al de nodige ontslagen gevallen. Waren jullie toen ook sollidair om mee te willen staken. Denk dat jullie m.n. door gebrek aan sollodariteit het niet gaan redden.


  Maak melding

 10. Oh ja Bertus, waarom moet doe a-sociale staking van jullie dan mensen die niets met dit conflict te maken hebben treffen? Dat vinden jullie normaal? Files veroorzaken door verkeer tegen te houden, lekker slim, vind je niet? Bedrijven die hun post via andere wegen bij hun klanten leveranciers moeten zien te krijgen. TNT is een bedrijf en geen staatseigendom meer, los van het feit of die privatisering goed is geweest (dat is een hele andere discussie), bereiken jullie met deze acties precies het tegenovergestelde. Het grote publiek heeft hier echt sympathie voor, als mijn baas mensen gaat ontslaan dan hebben we dat maar te pikken en te accepteren en dan gaan we gewoon op zoek naar een andere baan. Leg je hoofd niet zo in de schoot man en wees een vent en knok voor jezelf en je toekomst, die stakingen maken het sociaal plan van TNT alleen maar slechter.


  Maak melding

 11. Het is gewoon een trend dat (geprivatiseerde) bedrijven uitsluitend aan winst denken.
  En dan bedoel ik méér winst. De sociale factor telt niet meer mee.

  De wereld is zeer klein geworden en men stapt gewoon een land binnen waar de arbeidskosten laag liggen.

  Ook TNT doet dat waar het even mogelijk is.
  Voor de locaal gebonden activiteiten verzint men andere -oplossingen-.
  Dat het zomaar mogelijk is dat ze vast personeel kunnen vervangen voor los personeel snap ik niet.
  Daar zal wel een politiek verhaal achter moeten zitten zoals bv een dreiging dat er nog veel meer slachtoffer gaan vallen als dit afgewezen wordt.  Maak melding

 12. Sommigen kunnen zich het financieel niet verloorloven om te gaan staken, ik vind het respecloos dat er door de stakers (degenen met een best wel goed inkomen) niet wat begripvoller op wordt gereageerd. Sommigen willen wel staken, maar kunnen om die reden niet. Bovendien deden niet alle vakbonden mee, dus leden hiervan mochten niet eens staken (dus niet de eigen schuld). Zowel stakers als niet-staker dienen elkaar met respect te benaderen. Ieder heeft zo zijn/haar eigen redenen om te staken/niet te staken. Mensen (ver)oordelen te snel.


  Maak melding

 13. Dan ben ik toch benieuwd hoe TNT werknemers in vaste dienst wil gaan ontslaan, om vervolgens anderen aan te nemen. Bij mijn weten is dat in NL niet eens mogelijk met allerlei (terechte) bescherming van de werknemer.

  Hoe dan ook heb ik geen sympathie voor stakers, ook al is het doel nobel. In het onderwijs (waar ik werk) is de laatste tien jaar ook wel een aantal keer gestaakt, maar daar heb je mij nooit bij aangetroffen. Het lijkt mij een middel dat in 9 van de 10 gevallen de verkeerde mensen treft. Ook mijn bedrijfje is gedupeerd met enkele contracten die 8 dagen na het versturen nog niet op de plek van bestemming zijn aangekomen.


  Maak melding

 14. Waarom moet de klant, wij dus, weer het slachtoffer zijn?
  Wat dachten jullie van het idee om alle post ongefrankeerd te verwerken?
  Tref je de baas in z’n portemonaie en is HUN (postbode)probleem niet ONS (publiek)probleem!
  Ik verstuur mijn 80 kerstkaartjes dit jaar wel digitaal…..  Maak melding

 15. Ik vind nog steeds dat je het recht hebt om te staken. En ja daar worden anderen de dupe van. Maar ook dat heet sollidariteit, begrip hebben voor de ander. En wie die hier mee praat heeft al eens in dezelfde situatie gezeten. Kostwinner, ruim in de 50 al 30 jaar of meer bij de post. En dan nu onstlag krijgen. En dan zien dat je vervangen wordt door een uitzendkracht. Het bedrijf gaat naar de kl** door dat mensen geen binding hebben met het bedrijf.

  Had hier meer symphatie verwacht.
  Maar de meesten denken alleen aan zichzelf krijg mijn post niet, heb een eigen bedrijf mij contracten zijn niet op tijd enz.enz.
  Maar oh wee als het jezekf treft, dan piep je wel anders.


  Maak melding

 16. Hulde voor de mensen die wel gewoon gaan werken!!! Deze sanering zat er een aantal jaar geleden al aan te komen, hadden ze het advies maar moeten opvolgen om bij te scholen…

  Hopelijk haken er nog veel bedrijven af door deze acties zodat er wel mensen ontslagen moeten worden.


  Maak melding

 17. @wilbert
  Hoe dan ook heb ik geen sympathie voor stakers, ook al is het doel nobel. In het onderwijs (waar ik werk) is de laatste tien jaar ook wel een aantal keer gestaakt, maar daar heb je mij nooit bij aangetroffen.

  Nee maar wel mee geprofiteert, of heb je daar afstand van gedaan!!!!!


  Maak melding

 18. TNT is nog steeds een winstgevend bedrijf, jarenlang geld wat verdiend werd door de postmedewerkers geïnvesteerd in meerdere takken, en nou wordt de post wat minder en zouden ze dat kunnen compenseren met de andere takken maar nu splitsen ze het bedrijf in 2 en de naam TNT gaat met het winstgevende deel mee en de post gaan ze eerst alle vaste mensen dumpen en goedkope krachten aannemen ( die overigens ook steeds maar een tijdelijk contract krijgen 3 x en dan weer een tijd ergens anders moeten werken) zodat het aantrekkelijk wordt voor een grote investerings maatschapij om te kopen en dan nog meer bezuinigen, bijvoorbeeld op de chauffeurs die vervangen worden door goedkope charters, en dan het bedrijf weer doorverkopen met grove winst.

  Het draait allemaal om de aandeelhouders en geld voor de top, dit heeft niks meer met een sociaal bedrijf te maken,

  Dus als de chauffeurs een beetje sociaal waren reden ze ook niet, jullie tijd komt nog wel


  Maak melding

 19. Ja al die mensen die de staking niet zien zitten, zitten waarschijnlijk de hele dag op hun krent, kantoorbaan of hbo functies, snappen dus niets van het TNT beleid wat niet alleen het verlies van banen inhoud maar ook stikt van de intimidatie op de werkvloer en arbeidsomstanigheden waar de honden geen brood van lusten.
  Ook het verhaal dat de post terug loopt is een shit verhaal.had je vroeger 2 nabrengzakken onderweg staan zijn het er nu zes.Waarom komen er steeds meer postbedrijven op deze markt af terwijl het aantal stuks zou afnemen? vreemd of niet?


  Maak melding

 20. De stakers hebben mijn sympathie. Postbezorgen is ook een vak van vertrouwen, vertrouwen dat de post niet in de bosjes wordt gegooid en er zorgvulig mee wordt omgesprongen. Mensen die jaren bij de post hebben gewerkt, een vast gezicht in de wijk zijn, die nu te oud zijn om een andere baan te vinden, om die nu r?cksichtlos te ontslaan is asociaal. Niemand staakt voor de lol. Vakbondsleden betalen contributie. Vakbonden onderhandelen over CAO’s waar ook anderen van profiteren (freeriders).Vakbondsleden steken met een staking hun nek uit en krijgen de shit over zich heen (lees bovenstaande postings). Logisch dat zij balen van degenen die nu een wit voetje halen bij hun bazen en de samenleving.
  Kom op, stakers, jullie staken voor een goed zaak!


  Maak melding

 21. @Ingrid, het zijn niet alleen postbodes die staken. Ook sorteerders, planners, V en T medewerkers etc. Zowel voltijd- als deeltijdwerkers. Ik werk zelf bij sortering. De mensen die jij bedoeld zitten per 1 oktober overcompleet thuis. Wij zijn al vanaf het begin solidair met de vakbonden.

  @Stadshagenees, de overlast voor het andere verkeer viel ook wel mee. Ze werden netjes door politie en ordedienst omgeleid. Of stond je zelf in de file onderweg naar Tuinland?:)
  Dat is nu net wat ik aan het doen ben, knokken voor mezelf, mijn collega’s en mijn toekomst;)

  @Anna, als er geen werk meer was, zou ik er vrede mee hebben…
  Werkwilligen (‘onderkruipers’ in vakjargon) houdt je altijd. Ze willen het nog niet zien, maar zijn straks ook aan de beurt, als dit zo door gaat.


  Maak melding

 22. Jullie zitten in een knap kl*te situatie. Daar kunnen buitenstaanders die jong zijn of een baan hebben makkelijk over oordelen, maar als ze in een vergelijkbare omstandigheid zitten piepen ze wel anders. Succes!


  Maak melding

 23. tja, iedereen mag demonstreren zo lang anderen er maar geen last van hebben. Als je een statement wilt maken en er anderen er wat hinder aan ondervinden en bespreekbaar maken wordt er tenminste aandacht aan besteed. Als het om mijn boterham zou gaan was ik misschien nog wel een stapje verder gegaan. Ik vind alleen dat ieder zelf het recht heeft on te demonstreren en als anderen daar zelf voor kiezen om niet aan mee te doen is dat hun eigen keuze. Als je die lastig gaat valen creeer je alleen maar verdeeldheid…


  Maak melding

 24. De reacties hier lezende(niet alle) lijkt het erop dat van die personen de banen wel veilig staan. Nog wel.

  Solidariteit mensen daar gaat het om.

  Als postbodes de huur straks niet meer kunnen betalen moeten ze naar de bijstand en roepen jullie natuurlijk weer: die bijstandstrekkers.

  Ik ben er niet bij geweest gisteravond. Maar ik betwijfel dat de SP heeft aan gezet tot blokkeren.

  Nogmaals als er een blokkade is geweest dan is dat omdat solidariteit te zoeken.

  Maar goed ik is belangrijker dan wij, niet dan?


  Maak melding

 25. Gister is er een stakingsbreker hier geweest die post heeft bezorgd. Wat een aanfluiting, mensen die toch doorwerken terwijl je collega’s de nek uitsteken voor hun en jou rechten! Alle mensen die zich zo gedupeerd voelen, alle mensen die zeggen dat je maar moet accepteren dat je ontslagen wordt en nieuw werk moet zoeken……. Wat een slaafse instelling zeg. Kijk eens naar Frankrijk, daar leggen ze gewoon het hele land plat om te krijgen waar ze recht op hebben. Zo hoort het, je moet je niet laten bestelen!


  Maak melding

 26. hallo, ik vele, en net als anderen, niet alle commentaren gelezen.
  Ik ben niet lid van een vakbond maar stond gister WEL in Zwolle, ik lever graag 4 dagen loon in om, als het meezit, langer bij deze baas te kunnen werken want het werk wat ik doe geeft mij voldoening.
  Ik ban vanaf 1978 al bij deze baas, toendertijd een baan voor de rest van je leven, je geeft je leven en ook een stuk gezondheid voor de baas, je helpt het bedrijf groot worden en nu?……ze dumpen je omdat de aandeelhouders meer willen….als de politiek 2 jaar geleden de concurenten had opgelegt een cao af te sluiten voordat de postmarkt tot 50gr vrij kwam dan was het nu heel anders geweest voor ons.
  Maar goed, de mensen die nagatief zijn kijken naar hun portomonaie natuurlijk, zolang de klanten schade ervan ondervinden dan mag er niet gestaakt worden maar zodra hun eigen inkomen op het spel staat mag het plots wel………duidelijk verhaal, alleen ikke ikke en nog eens ikke en de rest mag stikke…………zo gaat de maatschappij naar de kl****


  Maak melding

 27. ja TNT doet er alles aan om de postbodes in diskrediet te brengen om hun beleid geloofwaardig te houden.
  Minder post? ja tuurlijk als men van hogerhand de klanten doorstuurd naar VSP……..een dochteronderneming van TNT………zo kan je volhouden dat er voor ons geen werk meer is


  Maak melding

 28. Gooi de heleboel dicht tot januari. Pak die stakingsbrekers aan (ik hoop dat die er het eerst uitvliegen) Het is een schande, de postbode eruit en de (onderbetaalde) postbezorger aannemen. Leve de privatisering.
  Tante Post bestaat niet meer, ze spreekt nu duits en heeft een klein snorretje.


  Maak melding

 29. Bij TNT wordt volgende week opnieuw gestaakt. Postbodes en -sorteerders leggen het werk woensdag stil. Deze week wordt al sinds woensdag gestaakt uit protest tegen het aantal mensen dat TNT gedwongen wil ontslaan.

  De werkonderbreking begint dinsdagavond en zal een etmaal duren. De staking valt samen met een debat in de Tweede Kamer over de liberalisering van de postmarkt.

  Afgelopen dinsdag bood TNT aan om het aantal gedwongen ontslagen van ruim 3000 met 300 te verminderen, maar daar gingen de leden van twee vakbonden niet mee akkoord.  Maak melding

 30. Ik kan het niet nalaten even te herhalen wat Bertus, zo terecht, schrijft: Waar het ons wel om gaat is dat het vaste personeel, wat al 30 tot 38 jaar bij de post werkt, te duur is in de ogen van TNT. En dat wij moeten wijken voor goedkope krachten. Dit pikken wij niet, logisch toch? Daar komt nog bij: welke andere werkgever zit er nu op 50-plussers te wachten?
  Staken is het laatste middel om het bedrijf zijn asociale plannen bij te stellen. Wij laten ons niet als makke schapen naar de slachtbank leiden. Wij willen gewoon blijven werken om onze rekeningen te kunnen blijven betalen.

  Het is m.i. ook schandalig dat een financieel voldoende gezond bedrijf z’n trouwe krachten wil dumpen om door goedkopere mensen te vervangen. Ik kan me voorstellen dat je je als oudgediende vreselijk ge….. voelt. En daarbij heeft Bertus helemaal gelijk dat deze 50+ -ers echt niet snel weer ad bak komen. Tegen de mensen die desalniettemin geen sympathie met deze postbodes hebben zou ik willen zeggen dat TNT ‘ons’ ook benadeeld. Als deze oudere postbodes ontslagen worden en in een uitkering terecht komen mogen ‘WIJ’ dat betalen (terwijl TNT hun loon ook kan betalen…)
  Kortom: sterkte Bertus en alle anderen. Ik snap dat jullie staken! Overigens snap ik ook dat er mensen zijn die niet staken (die zullen ook wel weer zo hun redenen hebben)  Maak melding

 31. @ John: als je anders toch ontslagen wordt zal het je toch een zorg zijn als de klant door jouw staking naar de concurrent gaat? Of nog sterker: dat is een mooie manier om ‘wraak’ te nemen.
  @ George: das een goeie!:D


  Maak melding

 32. Bericht door Boze klant, op 9 december 2010 om 22:58
  Waarom moet de klant, wij dus, weer het slachtoffer zijn?
  Wat dachten jullie van het idee om alle post ongefrankeerd te verwerken?
  Tref je de baas in z’n portemonaie en is HUN (postbode)probleem niet ONS (publiek)probleem!
  Ik verstuur mijn 80 kerstkaartjes dit jaar wel digitaal…..

  Goed idee op zich om inderdaad door te werken maar de kaarten/brieven gratis te verwerken. Heeft de klant geen last van maar de werkgever wel.

  Maar….. goed idee op zich want: hoe zie je dat voor je? De brieven die ze binnen krijgen zijn immers al gefrankeerd, de kosten zijn dus al door de klant betaald op dat moment. Vervolgens doorsturen (desnoods zonder stempel) en bezorgen heeft de werkgever alsnog geen last van. Jouw plan zet volgens mij geen zoden aan de dijk.
  Tja, vooraf aankondigen bij de klant dat het gaat gebeuren. Maarja, stel dat de werkgever wel zwicht en een akkoord krijgt met de bonden, dan worden dus onterecht allemaal ongefrankeerde poststukken aangeleverd. Ook dan mist de actie z’n doel.

  Dat mensen niet blij zijn met de staking, geloof ik direct. Maar volgens mij zijn er weinig alternatieven voor de stakers. Aan de ene kant zitten ze dus met een grote kans dat ze ontslagen worden (echt een grote kans). Aan de andere kant wordt er door boze klanten gedreigd met over te stappen naar de concurrent waarmee ze hun eigen werk/bedrijf naar de haaien helpen. Niet om het één of ander maar als als (bijna) niets meer te verliezen hebt, dan interesseert je dat geen hol meer. Als je ontslagen wordt (omdat je niet gestaakt hebt), heb je geen baan meer. Als door het staken het bedrijf naar de haaien gaat, heb je ook geen baan meer. Persoonlijk zou ik toch ook de gok wagen op het tweede want gezien diverse berichten lijkt het dat TNT toch ruimte zat heeft maar dat niet wil bieden.

  Ik heb een collega die via detachering vanuit TNT bij ons werk terecht gekomen is en daar heeft hij volgens mij nog altijd geen spijt van, zeker nu niet.

  WFvN wacht nog op een envelop met z’n prijs van de Hotspot Special die vermoedelijk ook via TNT verzonden is


  Maak melding

 33. Nee maar wel mee geprofiteert, of heb je daar afstand van gedaan!!!!!

  Dat verband zie ik even niet… Als ik staken – en daarmee klanten duperen – geen goed middel vind, betekent dat toch niet dat ik niet dezelfde belangen kan hebben?

  Daarnaast vind ik het vreemd dat de werknemers die wel doorwerken allerlei nare verwensingen naar hun hoofd krijgen. Nee, dat is collegiaal. Als zij een (weloverwogen) beslissing nemen om wel te werken, wie zijn de stakers dan om ze ontslag toe te wensen of ze dwars te zitten in de uitvoering van hun werk?


  Maak melding

 34. niet stakers, hun goed recht, die besmet werk verrichten die krijgen de verwensingen van hun collega’s en terrecht want er zijn afspraken met bonden en bedrijf dat het werk, wat een staker die dag had moeten uivoeren, niet gedaan wordt door een niet staker.
  Beetje collega, voor wie de stakers ook vechten, zou op zijn minst op die manier zijn solidariteit kunnen tonen.

  Op zielige mensen, die waarschijnlijk een kramp in de beurs hebben door de staking want als ze zelf in de situatie bevinden waar wij in bevinden hebben dan de grote bek, zijn het niet eens waard om hier aandacht te krijgen.


  Maak melding

 35. @carola, wel als je zo in elkaar steekt. Sommige mensen hebben niet zulke dappere eigenschappen en willen gewoon hun werk blijven doen. Wellicht met oogkleppen op, maar goed zo maakt ieder zijn eigen keuze. Nu word er collegialiteit verwacht, maar het kan ook best zijn dat die hele collegialiteit in een eerder stadium nergens te bekennen was bv in de tijd dat “alles nog goed was”. Dan kan je moeilijk nu een beroep doen op mensen. Persoonlijk zou ik zelf ok de strijd ook aangaan, maar ik heb ook begrip voor mensen die dit niet zien zitten.


  Maak melding

 36. ieddereen is straks te duur ik moet solliciteeren op een ander zyn baan b.v politie brandweer beveiling enzoovoort tegen een lager c.a.o.dus als dit by t.n.t…..doorgaat is staks iedereen de lul


  Maak melding

 37. De keus aan de dames & heren staak(st)ers was erg simpel:

  a) loonmatiging ( we leveren allemaal wat in…)
  b)kans op ( gedwongen) ontslagen( briefpost loopt hard terug)

  daar men niet bereid was zijn/haar werk te doen voor minder centjes
  werd het dus : b!

  komt toch op mij over als “tiepiez gevalletje van dikke bult”!

  tja…Wie het onderste uit de kan wil, loopt de kans de deksel op z’n kokkert te krijgen..
  U heeft gegokt,… en,.. verloren dus accepteer je verlies gewoon ,…en staak het zinloos gestaak,TNT vangt de drukte wel op hoor… of ga er tegen beter weten in mee door,…

  Doe wat je vind dat je doen moet ,…óf niet…

  maar: houd het bij jezelf,en BELET DAARMEE NIET JE COLLEGA’s DIE HUN WERK NIET NEERLEGGEN!!!! (( dat is nl een evengroot recht als het recht te mogen staken!!!)
  zo kweek je onbegrip en tweestrijd, als je je collega’s vraagt achter je te staan,… en dat deden we in eerste instantie…wees dan zelf ook collegeaal en toon begrip.
  als jullie zo doorgaan met collegaatje pesten, zijn we jullie op den duur inderdaad liever kwijt dan rijk!


  Maak melding

Reageer