Rolf Delfos rode draad voor Jazz & Pop presentaties

Zwolle – ArtEZ Jazz & Pop studenten hebben de afgelopen week gewerkt aan repertoire van saxofonist en ArtEZ-docent Rolf Delfos. Donderdagavond 16 december presenteren zij zich in Theater Odeon in zeer uiteenlopende bezettingen, waarbij de muziek van Delfos als rode draad door het programma loopt. De avond begint om 20.30 uur.

Rolf Delfos is al geruime tijd een bekend gezicht in de Nederlandse jazzscene. Hij is onder meer bekend van jazzformatie The Houdini’s. De laatste vijf jaar is hij vooral actief geweest in viertal groepen, waaronder het Lewinsky Quartet, een hammond trio, waarvan in 2008 de tweede cd getiteld ‘Omnipotent’ verscheen en waarop gastsolist Anton Goudsmit is te horen. Met de Jazzinvaders, een nu-jazz formatie pur sang, timmerde hij ook hard aan de weg. De eerste cd ‘Up ’n Out’ vond gretig aftrek in Japan (6000 exemplaren). Verder blaast Delfos stoom af met het saxofoonkwartet ‘Artvark’, waarvan de gelijknamige cd inmiddels zeer positieve recensies heeft ontvangen. Sinds 2007 is Delfos bovendien als arrangeur en artistiek leider verbonden aan de Bigband Licks and Brains.

Daarnaast werkte Delfos aan diverse ad hoc projecten, zoals de cd Kim is back van de jonge getalenteerde jazzvocaliste Kim Hoorweg, die inmiddels is uitgebracht bij het jazzlabel Verve. In 2007 werkte hij samen met Gino Vanelli aan een cd en deed hij met deze bekende Canadese zanger enkele concerten. 

Artikel delen:

Reageer