Zwembad Stadshagen in 2012 gereed

Zwolle – In 2012 moet het nieuwe zwembad in Stadshagen er staan. Eind 2011 opent Akwaak Zwemscholen in de nieuwe wijk Breecamp-Oost een in eigen beheer ontwikkelde multifunctionele (sport)accomodatie. Deze multifunctionele (sport)accomodatie bevat een instructiebad van acht bij twintig meter, zonder tierelantijnen zoals sauna’s of glijbanen. Het college van Burgemeester en Wethouders wil niet dat het particuliere badhuis gaat concureren met het nieuwe centrale zwembad op bedrijventerrein de Vrolijkheid.

zwembad_stadshagen.jpg

In 2012 heeft Zwolle een volwaardig recreatiebad aan het Rechterland en satellietbaden in Zwolle-Zuid en Stadshagen. De Gemeenteraad is akkoord gegaan met de bouw van een multifunctionele (sport)accomodatie van 1800 vierkante meter. Akwaak Zwemscholen gaat deze voorziening geheel op eigen risico realiseren. De nieuwe (sport)accomodatie komt nabij het huidige sport-/voetbalcomplex te liggen in Breecamp-Oost. Het zwembad wordt de bindende factor van het plan, waarin onder andere kinderopvang, fitness, een lifestyl-centrum en een praktijk voor fysiotherapie zijn voorzien. Met alle kandidaten zijn inmiddels bindende afspraken gemaakt.

Zwols zwemwater

Wethouder Cnossen presenteerde op 9 juni 2009 zijn ‘beslisnota’ voor het Zwolse zwemwater. Het verrassendste element was dat Stadshagen toch een zwembad krijgt, hoewel de gemeenteraad eerder had geopteerd voor slechts een hoofdbad aan het Rechterland en een satellietbad in Zwolle-Zuid. Cnossen: “Halverwege het proces diende zich een nieuw initiatief aan. Akwaak vroeg of het in Stadshagen een nieuw zwembad mag ontwikkelen, en daar hebben we mee ingestemd.” Ook de SEZZ, al lange tijd de exploitant van het Hanzebad en het Aabad, wilde dat noordelijke satellietbad ontwikkelen. “Maar daar moest gemeenschapsgeld bij, terwijl Akwaak het zonder subsidie af kon.” Later gaf de SEZZ aan dat ze het ook zonder een gemeentelijke bijdrage kon doen, maar toen was het al te laat.

Akwaak Zwemscholen

Vier jaar geleden begon het met een pierenbadje in Lelystad. Inmiddels is Akwaak Zwemscholen uitgegroeit tot een succesvol franchise concept. Akwaak telt inmiddels veertien vestigingen in heel Nederland. In alle zwemscholen wordt lesgegeven met een eigen lesplan, wat samen met het Nationaal Platform Zwembaden/ NRZ is opgesteld. Belangrijkste reden tot het succes is de kleinschalige aanpak; de organisatie wordt steeds groter, maar de lesgroepen blijven onveranderd klein. Daardoor is er voor ieder kind individuele aandacht. Daarnaast investeert Akwaak in de ouders van de kinderen die zwemles krijgen in de vorm van gratis koffie, draadloos internet voor werkende vaders en moeders en heldere reportages over de voortgang van hun kind. De ontwikkeling in Stadshagen is een nieuwe fase in het bestaan van Akwaak.

Bron en animatie: http://www.stadshagennieuws.nl/

Besluit Gemeenteraad

5 oktober 2009 was en is voor onze organisatie een bijzondere dag. Op die dag ging de Gemeenteraad van de gemeente Zwolle akkoord met het integrale zwembaddossier. Onderdeel van dit dossier is een multifunctioneel centrum met doelgroepenbad van 20 bij 8 meter in de Vinexwijk Stadshagen.
Stadshagen is de nieuwbouwwijk van Zwolle met straks 13.000 woningen en 35.000 inwoners. Een zwembad in deze wijk was niet voorzien, nu, na het besluit van de gemeenteraad, komt er een particulier zwembad met aanvullende functies op het gebied van sporten, bewegen, eductie en kinderopvang.
Bouwteam en architectenselectie
In 2009 is de ontwikkelde bouwer Explorius Vastgoedontwikkeling, 100% dochter van Nijhuis Rijssen BV, geselecteerd als bouwpartner, medio 2010 is via een architectenselectie Van den Berg Architecten Houten gekozen. Beide partijen nemen deel aan het bouwteam, de architect is volop met het functieplan en schetsontwerp bezig.
Locatie
De locatie van het multifunctionele complex is gelegen nabij het huidige sport/voetbalcomplex aan de huidige rondweg en heet Breecamp-Oost. Het multifunctionele complex ligt straks, als de wijk Stadshagen gereed is, midden in deze wijk en is optimaal bereikbaar met auto en openbaar vervoer.


 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. hoe kan de wethouder zeggen dat de aakwaak niet gaat concureren met het hoofdbad, zij gaan toch zwemlessen gegeven in hun bad dat is toch concurentie met de lessen die in het hoofdbad geven worden.
    dus het hoofdbad kan volgens mij wel vergeten dat de kinderen die moeten en uit stadshagen naar het hoofdbad gaan de aakwaak is dan toch veel dichter.


    Maak melding

Reageer