Oudejaarsduik klas Meander College voor Red een Kind

Zwolle – Brrr… Je moet er wat voor over hebben om geld voor een goed doel bij elkaar te krijgen. Een winterse duik in de Milligerplas, daar is lef voor nodig. Julia Nieuwmans, Tessa de Velde, Cynthia Bootsma en Julia Starke hadden voor hun aandeel in het Adoptiefonds van het Meander College in Zwolle een Oudejaarsduik georganiseerd. Vrijdagmiddag ging hun schoolklas HAVO 32 met een oorverdovend geluid van carbidschoten het ijskoude water in.

10-12-2010_diuk_milligerplas_3.jpg

Sinds 1989 adopteert het Meander via stichting Red een Kind een aantal kinderen in Afrika en Azië. De school doet dit door middel van het storten van geld op de rekening van de stichting. Red een Kind ondersteunt kinderen die weinig of geen kans hebben op een menswaardig bestaan. Dit jaar adopteert het Meander College zeven kinderen uit India en Kenia: Prakashbai Chamdiabhai, Remruotsang en A. Kaviarasan uit India, Josphat Kipyegon, Ndonye Kioko, Victor Kamami en Mary Mueni Syombua uit Kenia. Om voldoende geld in te zamelen is het van belang dat alle personeelsleden en leerlingen een vrijwillige bijdrage leveren.

10-12-2010_diuk_milligerplas_6.jpg

duik_2-1.jpg

 duik_9-1.jpg

Van de leerlingen werd bedrag van 5 euro per leerling verwacht. In plaats van het doneren van geld, heeft de klas de actie Oudejaarsduik bedacht om het benodigde geld in te zamelen voor Red een Kind. De afgelopen jaren is er bijvoorbeeld cake gebakken, dat in de pauzes aan de leerlingen en docenten werd verkocht.

Als christelijke organisatie gelooft Red een Kind dat de Bijbelse visie van de liefde bepalend is voor de relaties tussen mensen. Hun visie is: De ondersteuning is gericht op kinderen in ontwikkelingslanden, die te kampen hebben met persoonlijke omstandigheden van armoede, discriminatie, ziekte etc. of slachtoffer zijn van rampen. Red een Kind geeft kinderen de kans op een menswaardig bestaan, bevrijd van armoede.

10-12-2010_diuk_milligerplas_1.jpg

duik_4-1.jpg 

duik_5-1.jpg 

duik_7-1.jpg

10-12-2010_diuk_milligerplas_4.jpg

duik_1-1.jpg

duik_8-1.jpg

 duik_6-1.jpg

duik_11-1.jpg

duik_13-1.jpg

 10-12-2010_diuk_milligerplas_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Was misschien handig geweest om de redactie van de wijkkrant VinExpress hierover te informeren? Dan hadden we een fotograaf en schrijver kunnen sturen…


    Maak melding

Reageer