Gratis kaartjes voor Meezing Messiah in Zwolle

Zwolle – Provincie Overijssel organiseert in samenwerking met de Nationale Reisopera een Meezing Messiah in Zwolle en verzorgt een live stream uitzending van de complete uitvoering. Belangstellenden die niet in staat zijn om op 23 december naar de Grote of St. Michaëlskerk te komen, kunnen dankzij de uitzending op de website www.jijenoverijssel.nl toch meegenieten van dit bijzondere muzikale evenement. Het programma wordt ondertiteld.

De Meezing Messiah is een nieuwe, eigentijdse vorm van ‘community-singing’ van de Nationale Reisopera. Professionals verzorgen samen met enkele honderden amateurzangers een uitvoering van de Messiah van Händel, op 17 en 19 december in Enschede en op 23 december in Zwolle. Inwoners van Zwolle en omgeving maken kans op een gratis kaartje voor de Meezing Messiah van de Nationale Reisopera in Zwolle, op 23 december in de Grote of St. Michaëlskerk. Provincie Overijssel stelt een aantal gratis kaartjes ter beschikking. Wie een email stuurt naar jijenoverijssel@overijssel.nl en zijn/haar motivatie invult, maakt kans op twee gratis entreebewijzen.

Voor de mensen die naast het net vissen is een kaartje te koop voor slechts  € 10,-. Daarnaast kunnen belangstellenden zich aanmelden als meezinger. De meezingers krijgen een masterclass koorzingen aangeboden onder leiding van dirigent Nicolas Mansfield. Deelname als meezinger is gratis.

Provincie investeert in community art

Naast het professionele aanbod dat van hoge kwaliteit, maakt de Nationale Reisopera steeds vaker producties in samenwerking met inwoners en amateurs. Zoals de Meezing Messiah en de opera “MAAK” over de vuurwerkramp in Enschede, waarbij eveneens honderden vrijwilligers zijn betrokken. Inspirerende professionals zetten zich in voor begeleiding en scholing van amateurs onder het motto: “You can’t start a fire without a spark” (Bruce Springsteen.)

De provincie Overijssel investeert volop in cultuur. Cultuur is belangrijk voor de economie, laat mensen genieten, verrijkt hun leven, biedt mogelijkheden tot sociale contacten en persoonlijke ontwikkeling. Kunst maakt dat mensen graag in Overijssel willen (komen) wonen, werken en uitgaan.

Zie ook de websites: www.jijenoverijssel.nl; www.beeldvanoverijssel.nl en www.Reisopera.nl

Artikel delen:

Reageer