Algemeen Log 202

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 203 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 264
 1. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Tim met zijn 12de medaille 😀 😀 😀

  Eregalerij:

  met 2: blauwtje, -p- en Nachtbroeder

  met 3: Dame, JanD, Verdieping, marieke de tweede en Plantje

  met 6: Gezellig, Appie,Wim en bernard

  met 8: ingrid. ja-tja, Eva en Natascha

  met 9: Koko hattem

  met 12: Tim

  met 13: drama

  met 17: Derk

  met 18: Joppuh

  met 19: Assendörper

  :D:D:D


  Maak melding

 2. De websites van de regionale politiekorpsen IJsselland, Noord- en Oost Gelderland en Flevoland hebben vandaag de hele dag platgelegen.

  De politie houdt het op een ‘fout op de server’ – een centrale computer – maar onderzoekt zekerheidshalve wel of het om een aanval van hackers (‘computerkrakers’) gaat, zegt een politiewoordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Vrijdagochtend was de website van het Openbaar Ministerie (OM) uit de lucht, vermoedelijk door een aanval van hackers. Het OM vermoedt dat dat verband houdt met de arrestatie van een hacker. Of zij hun aandacht hebben verlegd naar de politie, was gisteren nog niet zeker. Vrijwel alle sites van de verschillende regionale korpsen in Nederland zijn getroffen door ‘storing’ of aanval. Een woordvoerder van korps IJsselland kon vrijdagmiddag niet zeggen wanneer het probleem is opgelost. De korpsen balen dat hun uithangbord tijdelijk is vernield. Publiek kan nu geen actuele informatie meer van de site halen. En ook aangifte doen via internet lukt niet.


  Maak melding

 3. jvDijk, hoe moeilijk is het nou om een Ddos af te ketsen?
  Het zijn gewoon lusters die ICTers die daar werken.
  Voorbeeld;

  Stel je firewall/server is fatsoenlijk in.

  Max 5 connections per IP per 10 sec
  Tijdsinterval tussen connectie’s van een IP minimaal 1 sec.
  En om het leuk te maken een vertraging in de verbindingen maken van de geindentificeerde DDOS’ers of blacklisten
  SNORT (IPS-versie)
  Loggen  Maak melding

 4. Politie.nl en Om.nl draaien op dezelfde server . waarom om.nl wel zowat helemaal terug en politie.nl nog niets?

  Nouja ze stoppen er voor 21.00 uur mee


  Maak melding

 5. Hahahaha Nu mag mijn schoonmoeder met dr golf 1.6 FSI ook meedoen :D:D:D

  De internationale automobielfederatie FIA heeft vandaag nieuwe regels aangekondigd die vanaf 2011 en 2013 zullen gelden in de Formule 1.

  Vanaf 2011 zullen de bolides uitgerust zijn met beweegbare spoilers om inhaalacties te bevorderen.

  In 2013 moeten de raceauto’s nieuwe motoren gaan gebruiken om duurzamer te worden. De 2.4 liter V8 motoren moeten plaats maken voor een zuinigere 1.6 liter turbo met ‘energy recovery system’. Het doel is het totale brandstofverbruik met 50% terug te dringen.


  Maak melding

 6. Bericht door Derk, op 10 december 2010 om 16:28
  jvDijk, hoe moeilijk is het nou om een Ddos af te ketsen?

  Afhankelijk van kennis, geïnstalleerde serversoftware en netwerkcapaciteit variërend van gemiddeld tot gemakkelijk.
  Hier bij Weblog Zwolle maken we gebruik van Varnish[/url] welke de website, ongeacht het aantal gelijktijdige bezoekers, altijd even snel houdt.
  De reden waarom wij dat wel hebben en veel websites nog niet, is omdat het een relatief nieuw softwarepakket is, er relatief weinig ruchtbaarheid aan wordt gegeven en omdat de meeste serverbeheerders al lang blij zijn “als het maar draait”.
  Deze software kent als enige limiet de capaciteit van de netwerkverbinding(en) van de server(s), in plaats van de beperkende rekenkracht van de server(s), wat de huidige problematiek bij de neergehaalde sites is geweest.
  Websites als Facebook, Twitter-Search en inderdaad.. Amazon, gebruiken Varnish ook al, succesvol naar is gebleken.

  Je als website wapenen tegen een aanval zoals hierboven beschreven, valt of staat dus met de Linux-kennis van de hoster, de gebruikte software (Varnish), de snelheidsoptimalisaties van achterliggende software, de kwaliteit van de websitecode en de connectiviteit van de server.

  De kans dat Weblog Zwolle down te krijgen is met bovengenoemde methodes is tot een minimum beperkt. Ik als serverbeheerder zeg niet dat het onmogelijk is (niets is onmogelijk), maar we hebben in ieder geval de allernieuwste technologie in huis om in geval van nood en calamiteiten enorme bezoekersaantallen tegelijkertijd de kunnen voorzien van content, zonder snelheidsverlies.


  Maak melding

 7. @ Drama, gelezen

  Esther Groenenberg
  Als je nog niks te doen hebt vanavond: ik speel in het voorprogramma van Speelman & Speelman in Hedon, Zwolle. Kom ook, da’s leuk voor mij.

  En/of zondag in Assendorp natuurlijk.


  Maak melding

 8. Vond het wel erg duidelijk en hoef het niet weer te lezen. Kaak: naar omstandigheden ok…beetje spoelen en pijnslikkers slikken….nu moet ik een kerstboom ophalen van de directrice.


  Maak melding

 9. Kerstbomen zijn duur dit jaar>:(

  en Derk, als het inbreken vannacht niet lukt: morgen ben ik weer op dit log paraat; vragen staat vrij.

  en Dick ; grote kans dat ‘k zondag op ’t plein ben. en een beetje interesse in andermans ddos kan op dit log toch geen kwaad (zolang je ddos maar niet als afkorting gebruikt voor dooddoeners)


  Maak melding

 10. BeeldBuisBode:

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Hufterig gedrag op de weg straks strenger bestraft
  – Militairen in Friesland beginnen estafette-actie uit protest tegen dreigend banenverlies en versobering van de arbeidsvoorwaarden
  – De gestrande orka Morgan kan niet zomaar op zee worden uitgezet, aldus onderzoekers

  Uitgesproken (N2, 20:25)
  – De veertienjarige Sahar moet terug naar Afghanistan, tenzij minister Leers een uitzondering maakt. Dat kan op grond van een PvdA-motie *** Waarvan acte 😉
  – De sociale werkplaats staat op losse schroeven

  Voetbal International (RTL7, 20:30)
  Inhoud onbekend

  Altijd wat (N2, 20:55)
  – Ritalin als partydrug

  Nieuwsuur (N2, 22:00)
  – De PVV presenteert haar Limburgse kandidatenlijst
  – Op konvooi over het IJsselmeer
  – Rio de Janeiro werkt aan een veiliger imago voor het WK Voetbal van 2014

  Voetbal: Jupiler League (RTL7, 22:00)
  Samenvattingen van de wedstrijden van vandaag
  Sportjournaal (N2, 22:45)
  – Voetbal: Eredivisie, Heracles Almelo – VVV Venlo en voorbereiding Ajax op duel met Vitesse
  – Handbal: EK dames in Noorwegen en Denemarken, Nederland – Zweden

  FILM: Finding Forrester (RTL8, 20:30) ***
  Gus van Sant heeft altijd een goed oog gehad voor het portretteren van jongeren. Dit keer gaat het over een Afro-Amerikaanse tiener met schrijversambities (Rob Brown) die een mentor vindt in de veel oudere Forrester (Sean Connery), een Pullitzer-prijswinnaar die slechts één boek schreef.

  TONEEL: De vloer op (N2, 23:15)
  Het beste improvisatieprogramma van de Nederlandse tv is terug met onder meer Mimoun Oaïssa, Erica Wessels en Leopold Witte. Het vertrekpunt dit keer: echtpaar emigreert naar Afrika, onder meer vanwege zijn gokverslaving. Maar ook daar zijn de verlokkingen groot. Op een avond komt
  hij met de mededeling dat hij zijn vrouw heeft vergokt.***Oeps; vrouw vergokt 😮

  FILM: Curse Of The Golden Flower
  (N2, 23:45)
  (2006, Yimou Zhang). De gids: ‘Volop visuele stimulans van Zhang (Hero, Raise The Red Lantern) in dit op alle fronten overdonderende Chinese kostuumdrama, vermengd met martial arts ?? al moet u daar lang op wachten. Chinees keizerlijk echtpaar ten tijde van de Tangdynastie (tiende eeuw) wordt door jaloezie en bedrog uit elkaar gedreven.’

  De wereld draait door (N3, 19:30)
  Tafelheer is Beau van Erven Dorens. Verder met:
  – Turner Yuri van Gelder
  – Muziek van Thé Lau en Elle Bandita

  MaDiWoDoVrijdagShow (N3, 22:00)
  – Tom Kellerhuis zegde zijn baan als journalist op en volgt nu een koksopleiding
  – Muziek van Wouter Hamel
  Pauw & Witteman (N1, 23:00)
  – Cabaretier Guido Weijers
  – Parlementair verslaggever Frits Wester

  The Graham Norton Show (BBC1, 23:35)
  – Tory-politica, schrijfster en presentatrice Ann Widdecombe
  – Singer-songwriter KT Tunstall  Maak melding

 11. BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Willem Pekelder (Trouw) kijkt sinds WikiLeaks met een ??internet-oog?? naar de tv en vraagt zich af: ??Wat moeten we nog met deze dinosaurus van het digitale tijdperk??? In Nieuwsuur (donderdag, Nederland 1, 806.000 kijkers) voorspelde thrillerauteur Tomas Ross over WikiLeaks: ??”Wat nog komt zal tot volslagen paniek leiden.” […] Is elke onthulling waardevol of verantwoord, mogen burgers zich, niet gehinderd door enige democratische controle, op internet alles permitteren, hoe moeten we vrijheid van meningsuiting zien in het internettijdperk, allemaal vragen waar de dinosaurus nauwelijks bij stilstaat. Hij mag oud zijn en uit de tijd, de WikiLeaks-hype van Assange weet hij hijgend en puffend op te blazen tot buitenaardse proporties.??

  Marcel Peereboom Voller (De Telegraaf) ziet een ander gevolg van WikiLeaks.
  ??Help! Een echte internetoorlog is uitgebroken en al de hele week lang wordt mijn televisiescherm bevolkt door nerds, die precies weten hoe het zit met WikiLeaks en de internetbom. […] Zo zei één van hen, Alexander, Arnoud, of zelfs Ewout, in De Wereld Draait Door (donderdag, Nederland 3, 1.103.000 kijkers) dat hij best een heel land zou kunnen platleggen. […] Eindelijk komen ze uit de kast om hun zolderkamertjessuperioriteit aan de wereld te tonen. Eindelijk is het tijd voor de wraak van de nerd. Net als in de film.?? (IH)

  Gister gezien idd: Metropolis over liefdesverdriet. In Nicaragua vormt de dodelijke pastille d??amor een wel heel extreem middel tegen een gebroken hart……een zelfmoordpil die ook al een paar keer gepractiseerd was!


  Maak melding

 12. Concurrent van Koko? Van RTV Oost

  De beste gehaktbal van Salland is gemaakt door de Broeklandse familie Koerhuis.

  De bal is stevig, smeuiig en goed van smaak. De wedstrijd is een idee van een supermarkteigenaar in Olst. Veel klanten beweerden de lekkerste gehaktbal te maken waarna hij benieuwd werd hoe die dan smaken. Een vakjury beoordeelde tientallen ballen.  Maak melding

 13. De Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden past haar regels aan voor voormalige winnaars. Daardoor kan de deze winter uitgelote Henk Angenent, die de laatste Tocht der Tochten in 1997 won, alsnog meedoen.

  Ook de uitgelote nummer twee van dat jaar, Erik Hulzebosch, krijgt een startbewijs.

  Dat maakte het bestuur vrijdag bekend tijdens de Algemene Ledenvergadering.

  Bij de volgende tocht geldt dat de eerste elf mannen die over de finish komen altijd mee mogen doen. Bij de vrouwen geldt dat voor de eerste vijf.

  De Elfstedenvereniging heeft 30.000 leden. Ongeveer twee derde van de leden kan meedoen aan de tocht.

  Een gedeelte van de leden is ieder jaar verzekerd van een rugnummer, omdat zij voor 1985 al lid waren. De rest, onder wie Angenent en Hulzebosch, moet hopen ingeloot te worden.


  Maak melding

 14. Per toeval kom ik er achter dat er dit weekend na 400 jaar weer een “Dordtsche synode” gehouden wordt die nu het etiket “Nationale Synode” heeft. Hoewel het niet zo ingrijpend zal zijn als 400 jaar geleden en zelfs de benaming “synode” betwist wordt vind ik het toch een evenement wat het vermelden waard is.
  Hier Vijf vragen over de nationale synode die een aardig beeld geven.
  Vandaag was de eerste dag. Er schijnt een live-stream geweest te zijn, maar nu is het lastig iets actueels te vinden.


  Maak melding

 15. Concurrent van Koko? Van RTV Oost

  De beste gehaktbal van Salland is gemaakt door de Broeklandse familie Koerhuis.

  De bal is stevig, smeuiig en goed van smaak. De wedstrijd is een idee van een supermarkteigenaar in Olst. Veel klanten beweerden de lekkerste gehaktbal te maken waarna hij benieuwd werd hoe die dan smaken. Een vakjury beoordeelde tientallen ballen.

  Ja Dame, maar de beste gakbal van Nederland wordt volgens Koko in Attem gemaakt.:)


  Maak melding

 16. Bernard, Was die eerste synode niet het sluitstuk van hevige interne twisten in het protestantse kamp ten tijde van het 12-jarig bestand tijden de Tachtigjarige oorlog. Toen ze even niet tegen de katholieken mochten vechten, gingen ze elkaar te lijf.;)


  Maak melding

 17. Ik heb hier in Zwolle trouwens ook erg moeten wennen aan de cultuur en mentaliteit. Heeft wel 5 jaar geduurd voor ik me een beetje thuis voelde. En nog verbaasd het me dat mensen hier kennelijk beleid hebben op iets als elkaar groeten.


  Maak melding

 18. Ingrid, beetje kromme ambtenarentaal.;)
  Ik bedoel dat ik het hier regelmatig heb meegemaakt dat buurtgenoten je weigeren te zien en groeten of dat mensen opeens ophouden met groeten. Wat daar achter zit weet ik niet, maar het lijkt alsof erover nagedacht is (dat bedoelde ik met ‘beleid’). Ik deel deze ervaring trouwens met meer niet-Zwollenaren.


  Maak melding

 19. Bericht door Dame, op 10 december 2010 om 20:49
  Nou Assie, Istanboel is mij ook te ver weg, maar van Genemuiden en dat soort plaatsen krijg ik het ook Spaans benauwd.

  Ik ook Dame daarom wil ik hier ook weg woon hier nou een 8 jaar maar zo wil ik mijn kinderen niet laten opgroeien  Maak melding

 20. Bericht door Dame, op 10 december 2010 om 20:57
  Ik heb hier in Zwolle trouwens ook erg moeten wennen aan de cultuur en mentaliteit. Heeft wel 5 jaar geduurd voor ik me een beetje thuis voelde

  Er is geen betere inburgeringscursus dan Weblog Zwolle. :D:D:D


  Maak melding

 21. WLZ bestond toen nog niet, maar ik ken inmiddels vele aardige mensen in Zwolle – en nu ook virtuele vrienden.
  Maar herkennen jullie dat van dat groeten?


  Maak melding

 22. oh dat heb ik hier al verteld als het kan en goede slag slaan en weg uit nederland, maarja dat zit er nu nog even niet in en vrouw wil graag naar Kampen ik dan naar Groenlo en daar hebben we het dus vaak over hier in huize derk.


  Maak melding

 23. Dame, als ik de Assendorperstraat afloop dan krijg ik een lamme arm van het groeten. Misschien komt dat omdat ik een bekende verschijning in Assendorp ben. Eenmaal in het centrum is dat over. In het winkelgebied kom ik niet veel bekenden tegen.


  Maak melding

 24. Ok Dame snap nu wat je bedoeld met die uitdrukking. Maar ben ook geen ambtenaar:) Ik ben een echte Zwolse, maar iemand zonder reden opeens niet meer groeten zegt mij niets.


  Maak melding

 25. Nou gelukkig maar Ingrid en Assie. Toch hoor ik van andere niet-Zwollenaren ook dat dit opvalt. Of het stugheid is, of dat je iets verkeerds hebt gedaan, is mij niet duidelijk. Fijn vind ik het nog steeds niet.
  Het valt me vooral op als ik in mijn geboortedorp terug ben. Daar kent bijna niemand mij meer en omgekeerd. Nietemin groet iedereen elkaar op straat. Beetje meer de sfeer á la de Achterhoek.


  Maak melding

 26. Bericht door Derk, op 10 december 2010 om 21:26
  @Assendörper kijk je mailbox eens na

  Heb net even gekeken Derk. Van de afgelopen twee weken zaten er twee mailtjes in, maar je hebt antwoord van mij.


  Maak melding

 27. @Dame:

  Maar herkennen jullie dat van dat groeten?

  Ik probeer wel eens oogcontact te maken met een buuf (op leeftijd) van een paar deuren verderop wanneer ik haar in de Assendorperstraat tref o.i.d. Maar dat lukt niet. Misschien ligt het er aan dat we elkaar te weinig zien op straat.
  Nu ben ik een Groninger, en tja, erg toeschietelijk zijn ze daar ook niet.


  Maak melding

 28. Gelukkig, Marieke de Tweede, ik ben niet de enige hier die dat meemaakt. Ik wordt juist altijd zo vrolijk van als je op een simpele wijze contact maakt op straat, door groeten of een aardige reactie ergens op te geven.


  Maak melding

 29. Zo te lezen gaan er een aantal mensen van het weblog naar Esther op zondag. Ik heb ook ’t plan om er heen te gaan. Het zal wel druk worden denk ik…


  Maak melding

 30. Citaat van Slauerhof (fragment) voor Derk uuut Geenemuude:

  In Nederland wil ik niet leven,
  Men moet er steeds zijn lusten reven,
  Ter wille van de goede buren,
  Die gretig door elk gaatje gluren.
  ‘k Ga liever leven in de steppen,
  Waar men geen last heeft van zijn naasten:
  Om ??t krijschen van mijn lust zal zich geen reiger reppen,
  Geen vos zijn tred verhaasten.  Maak melding

 31. @ Dame, ik herken het absoluut niet

  Bericht door Dame, op 10 december 2010 om 21:06
  Ingrid, beetje kromme ambtenarentaal.
  Ik bedoel dat ik het hier regelmatig heb meegemaakt dat buurtgenoten je weigeren te zien en groeten of dat mensen opeens ophouden met groeten. Wat daar achter zit weet ik niet, maar het lijkt alsof erover nagedacht is (dat bedoelde ik met ‘beleid’). Ik deel deze ervaring trouwens met meer niet-Zwollenaren.

  Wonen die niet-Zwollenaren bij je in de buurt?


  Maak melding

 32. @ Yoppuh (en de rest) Youpie! Met subtiele Zwolse vermelding…Nee, niet echt om trots op te zijn 😮

  Doe iets aan!!
  Dus de Nederlandse militairen schijnen zo belabberd Engels te spreken dat wij een wereldoorlog riskeren als zij aan een ondergeschikte uit een ander land een simpel vuurtje vragen. Voor je het weet drukt er een sergeant onderdanig en nerveus op de fatale knop. Ook wel weer grappig. Die militairen zijn vaak jongens dwars uit een provincie. Mannen die net als de meeste schaatsers en wielrenners in het Nederlands amper te volgen zijn. Friezen, Drenten en Zeeuwen die met elkaar brabbelen in een kroeg is al een behoorlijk ratjetoe aan dialecten, maar als dat spul ook nog eens Engels gaat kakelen met een boer uit Wales, een Schot en een Ier dan is het gauw gedoe. Het schijnt dat onze Nederlandse jongens door hun collega??s onbedaarlijk uitgelachen worden.

  Vooral toen een Zwolse commandant onlangs give eight tegen zijn manschappen riep. Huilend van het lachen kropen de buitenlandse collega??s over de binnenplaats van de kazerne. Moet sowieso veel aan onze soldaten denken. Toch jongens die nog wel eens naar een bloot meisje in een blaadje willen kijken. Ik zie een legeroefening, een kampement, vrieskou, rijp op de scheerlijnen en soldaten die zich in deze kerstkou warmen aan een blad vol blote meisjes. De Spanjaarden kijken vertederd naar de spannende Dolores uit het eigenlijk altijd hete Andalusië. De Fransen klampen zich met hun ogen vast aan hun wulpse, bijna overdadige Brigitte, terwijl de Italianen zuchten bij een Siciliaanse van 23 lieve lentes. Ze wisselen de blaadjes onderling ook uit.

  Verandering van spijs doet dromen. Behalve de Nederlandse mannen. Die houden de blaadjes angstvallig onder hun dekens. Niet omdat de blaadjes te schunnig zijn, maar omdat het meisje te schamel is. De zus van Katja, een lieve vrouw voor wie je opstaat in de tram. Op leeftijd dus. Ze stond niet vooraan toen God uitdeelde. Dat is niet erg, maar toon het thuis aan de spiegel. Laat je man er naar kijken. Maar ga niet ons leger internationaal ontmoedigen. Eerst dat belabberde Engels waar ze om worden uitgeproest en dan ook nog dat veel te bescheiden blote meisje dat al lang geen meisje meer is. Komt het door de bijna vuttende hoofdredacteur, die regelmatig schijnt te dromen van een blote Catherine Keyl op waterski??s?

  Zie de man af en toe in een societyrubriekje in een camera loeren en denk nooit: dit is de blootslager van Nederland! Dit is de man die mannen gaat opwinden met mooi vers vlees. Ik zie een gereformeerd brilmontuur, labradors, een goede middenklasser, D66, vinex en een man die een goed gesprek kan voeren Heleen van Royen. Een diepgaand gesprek zelfs. Ik zie die man de zus van Katja, die eigenlijk niet wilde, overhalen om het toch te doen. Ik zie hem aan de champagne omdat dit supermodel ja gezegd heeft. Hij heeft echter niet door dat de zus van Katja te braaf en te doorzon is. Dat het niets met erotiek te maken heeft. Zijn blaadje is opeens een breigids. Dus onze militairen worden vierkant uitgelachen om hun abominabele Engels en dan moeten ze ook nog met de belegen zus van Katja onder de wol.

  Katja zelf is inmiddels een gezellige moeke uit een klein dorp, die me niet verbaast als ze bekent dat ze graag in haar moestuin schoffelt. Niks mis mee. Maar dan is haar oudere zus, die alleen bekend is als zus van Katja, niet echt de vamp voor het kerstnummer van onze nationale blootverspreider. Ik heb zeer met haar en onze soldaten te doen. Armoe. Dat is het. De stand van het land is overduidelijk. Onze mannelijke staat van opwinding uit zich via de zus van Katja zonder kleren. Foto??s waarbij elke man denkt: lieverd doe iets aan. Een blaasontstekinkje heb je zo te pakken. Later lekt er uit Wikileaks dat we een veel lekkerder kerstding op de foto hadden kunnen krijgen, maar dat de bejaarde Hans Hillen dat niet aankon. Hij waarschuwde voor oorlog. Warme oorlog. Vandaar de zus. Arme soldaten.  Maak melding

 33. BeeldBuisBode

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Nog altijd onzekerheid voor DSB-gedupeerden
  – De Calender Girls, tien jaar later

  Nieuwsuur (N2, 22:00)
  – Rumoer in de OK
  – Militairen geven rauw beeld van Uruzgan

  Zembla (N2, 22:35)
  Einde van de rashond

  Studio Sport: Eredivisie (N1, 22:35)
  NAC – FC Utrecht
  NEC – Willem II
  Roda JC – ADO Den Haag
  De Graafschap – PSV

  Studio Sport (N1, 23:30)
  – Schaatsen: Wereldbeker sprint in Obihiro, Japan
  – Atletiek: Vooruitblik op het EK Cross
  – Roeien: Reportage over de Holland Acht op weg naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen
  – Handbal: Reportage over het vrouwenteam in actie tijdens het EK in Noorwegen en Denemarken

  SPEL: Ron’s grote ganzenbord (N1, 20:30)
  Nog geen genoeg van oud-Hollandse tv-gezelligheid op de zaterdagavond? Kijk dan naar spelshow Ron’s grote ganzenbord, waarin twee teams van bekende Nederlanders onder leiding van Ron Brandsteder een potje ganzenbord spelen. Op een levensgroot, interactief spelbord welteverstaan. Jottem! Zie ook ons eigen Brandsteder-ganzenbord op pagina 18 en 19 van de gids

  CABARET: ***:D:D:D Wim Helsen: Het uur van de prutser (N3, 21:40)
  Wim Helsen windt er geen doekjes om in de voorstelling Het uur van de prutser uit 2008: zijn publiek komt om goed te lachen, te ontsnappen aan het miserabele bestaan en gaat toch dood. Wat volgt is een wervelende voorstelling, zonder een echte verhaallijn, maar met geweldige sc?nes. Waaronder eentje over ??vrouw op café??

  FILM: Nothing Personal (N2, 23:15)
  Intiem en geweldig mooi drama (filmdebuut voor de Pools-Nederlandse Urszula Antoniak) dat werd onderscheiden met vier Gouden Kalveren, waaronder die voor beste film én beste regie. Lottte Verbeek speelt een jonge vrouw die huis en haard verlaat voor een eenzame reis door Ierland. Aldaar ontmoet ze een oudere, intrigerende en evenzo eenzame man (Stephen Rea)

  Kassa (N1, 18:55)
  – De callcenter-ellende verklaard
  – Betalen per minuut in parkeergarages

  In de schaduw van het nieuws (N2, 21:15)
  – Verdienen veroordeelde pedoseksuelen een tweede kans?

  Boeken (morgen, N1, 11:20)
  – Rachel Polonsky over Molotovs toverlantaarn
  – Davaj! van Edwin Trommelen

  Buitenhof (morgen, N1, 12:10)
  – Bert Klerk, de president-directeur van Prorail
  – Marleen Stikker (directeur van De Waag Society), Philippe Remarque (hoofdredacteur de Volkskrant) en Christiaan Alberdingk Thijm ( IT-advocaat) over ‘De wereld na WikiLeaks’  Maak melding

 34. @Dick

  Wonen die niet-Zwollenaren bij je in de buurt?

  Op mijn werk, op school en bij andere gelegenheden ontmoet ik veel mensen. In mijn vriendenkring zitten trouwens een heel aantal autochtone Zwollenaren. Uiteraard niks mis mee. Ik hoop dat niemand zich beledigd voelt, want dat is absoluut niet mijn bedoeling. Het gaat ook niet om alle (individuele) mensen, maar om een cultuur die ík ervaar.
  Toen ik hier kwam wonen vielen me een aantal dingen op, bijvoorbeeld hoe verzuild Zwolle was en dat alle zuilen zo fanatiek waren (ook de niet-gelovige zuil). Dat kende ik niet van mijn vorige woonplaats (maar daar overheerste dan ook een geloof). Die sfeer is goeddeels verdwenen.
  Ik kan me best voorstellen dat jij het niet herkent; misschien gebeurt het jou ook niet. En tot slot, wij wonen hier inmiddels met heel veel plezier.


  Maak melding

 35. Beledigd voelen zal wel niet toch. We hebben ons beider familie grotendeels in Zwolle. Dat ik het niet herken kan 2 dingen betekenen 1. we doen er niet aan mee en groeten gewoon iedereen of 2. we zitten in de ontkenningsfase. Dat laatste geloof ik niet ;). Volgens mij is Zwolle een stad waar zeer velen zich thuisvoelen. Wij hebben ook zeer veel uiteeenlopende levensovertuigingen/geloven/politieke voorkeuren in vrienden- en familiekring. Ook verspreid over meerdere wijken (met eigen eigenaardigheden). Prima toch, gewoon elkaar in de waarde laten. Heb je ook nog eens wat te discusseren. Dat laatste lukt wel.

  Had al eens gelezen dat je hier met veel plezier leefde: Proost op Zwolle en dat het verbetert waar het verbeteren kan.


  Maak melding

 36. DENNEGROEN GRATIS AF TE HALEN
  Het ligt ter hoogte v Oude Deventerstraatweg 69 (in Schelle, in de buurt vd Zwarteweg) aan het trottoir zodat iedereen het vrij kan pakken en meenemen.:D


  Maak melding

 37. Nou wat een spetterend spelletje zeg op nederland 1 dat van MAX. Rons Grote Ganzenbord. Ik weet het definitief: mijn ouders worden oud. Althans mijn moeder. En mijn broertjes.


  Maak melding

 38. ganzebord is leuk, zolang het maar niet op ouderen gericht is, gepresenteerd wordt door Ron Brandsteeder of uitgezonden wordt door Max. Ik houd er dus best wel van 😉


  Maak melding

 39. Je zult er maar van afvallen…….. 😉

  Komende vrijdagochtend tijd voor een kopje koffie derk bij die opvolger van Wolfkamp, hoe heet-ie… Grand Café Roemer?? Ik trakteer. Krijg je ook gebak, als je wilt 😉


  Maak melding

 40. JA, ik ga. Waarschijnlijk alleen… misschien kan ik Jip nog overhalen om mee te gaan. Maar meestal wil hij niet mee. Manlief blijft thuis bij slapende Janneke (zij ligt dan haar middagtuk te doen).
  Ik heb ’t donkerbruin vermoeden dat het wel eens heel druk kon gaan worden.


  Maak melding

 41. Heb eigenlijk ook wel zin om heen te gaan. Twijfel nog een beetje. Ga sowieso alleen. De rest is bij de voetbal, en 1 naar Utrecht.Hangt ook een beetje van het weer af.


  Maak melding

 42. @ marieke de tweede, 22:47; ga kijken als het weer niet al te belabberd is. Na Ajax op tv (14.20 ongeveer). Hier maakt er zich ook 1 op om naar de FC te gaan. Begint ook 12.30 uur. Valt niet mee na zo’n zware avond 😮


  Maak melding

 43. Alleen Zwolle genoemd, gister in Journaal van 8 uur[/url]

  ‘Veel onnodig geopereerd’

  In sommige regio’s wordt bij eenzelfde aandoening vijf maal vaker geopereerd
  Bij patienten met dezelfde aandoening wordt in sommige regio’s in Nederland veel vaker een operatie uitgevoerd.

  Dat meldt de NOS op basis van een rapport dat onderzoeksbureau Plexus maakte in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. Het rapport laat bjvoorbeeld zien dat prostaatoperaties in de ene regio vijf keer zoveel worden uitgevoerd als in andere regio’s. Vergelijkbare regionale verschillen zijn ook aangetoond voor aandoeningen als staar, herniaklachten of ontstoken amandelen. Ze vallen niet te verklaren op basis van leeftijd of sociaaleconomische status van patiënten. Volgens de onderzoekers wijzen de regionale verschillen op overbehandeling.

  Ze spreken van onnodige ingrepen die onnodige zorgkosten met zich mee brengen. Onderzoeker Mark Berg:

  Dat betekent dat er mensen worden geopereerd die dat eigenlijk niet nodig hebben. Dat kost geld en dat geld hebben we niet. Het is dus heel erg belangrijk dat we operaties die niet zijn geïndiceerd en wel een risico hebben, ter discussie stellen. Dat kan niet.

  In het rapport wordt aangedrongen op toezicht op de kwaliteit en de doelmatigheid van de operaties.  Maak melding

 44. Alleen Zwolle genoemd, gister in het journaal van 8 uur.

  ‘Veel onnodig geopereerd’

  In sommige regio’s wordt bij eenzelfde aandoening vijf maal vaker geopereerd
  Bij patienten met dezelfde aandoening wordt in sommige regio’s in Nederland veel vaker een operatie uitgevoerd.

  Dat meldt de NOS op basis van een rapport dat onderzoeksbureau Plexus maakte in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. Het rapport laat bjvoorbeeld zien dat prostaatoperaties in de ene regio vijf keer zoveel worden uitgevoerd als in andere regio’s. Vergelijkbare regionale verschillen zijn ook aangetoond voor aandoeningen als staar, herniaklachten of ontstoken amandelen. Ze vallen niet te verklaren op basis van leeftijd of sociaaleconomische status van patiënten. Volgens de onderzoekers wijzen de regionale verschillen op overbehandeling.

  Ze spreken van onnodige ingrepen die onnodige zorgkosten met zich mee brengen. Onderzoeker Mark Berg:

  Dat betekent dat er mensen worden geopereerd die dat eigenlijk niet nodig hebben. Dat kost geld en dat geld hebben we niet. Het is dus heel erg belangrijk dat we operaties die niet zijn geïndiceerd en wel een risico hebben, ter discussie stellen. Dat kan niet.

  In het rapport wordt aangedrongen op toezicht op de kwaliteit en de doelmatigheid van de operaties.
  8 uur journaal gister  Maak melding

 45. Drama gaat vanmiddag niet naar ’t plein. Had gehoopt koortsvrij te zijn, maar “griepje” duurt nu al een week.
  Ik wens ieder die wel gaat een fijn concert van Esther en band.


  Maak melding

 46. Esther op het plein, iedereen blij en gelukkig.
  Groentesoep in de Grolsch-Veste. Zolang de voorraad strekt. ?? 1,00 p/st.

  Ook pannekoeken en pils.

  Tot straks …


  Maak melding

 47. Derk ik zit nu te blokken, toetsweek komt eraan. Ga al vrij vroeg naar Zwolle, schijnt dat we even langs Opa en Oma moeten. Ouders moeten vannacht weer laden in Amsterdam. Gaan we naar Basel, waar in hoogstwaarschijnlijk met de kerst zit 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 48. Beetje vroeg, heren, om nu al een mooie kerst te wensen. Maar met Kerst een Reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn, daar teken ik voor! Ik heb eens een fietstocht langs de Rijn gemaakt. Het rivierengebied vind ik als het mooiste landschap dat er is. Ook hier bij de IJssel is het schitterend.


  Maak melding

 49. Dat raast wel erg hard voorbij al het moois. Varen ze nu niet langs de Rijn? Ik ben geboren in een plaatsje aan de Rijn, vandaar mijn voorliefde voor het rivierenlandschap.


  Maak melding

 50. Kan iemand me vertellen wat er in het voormalige bibliotheekgebouw in Westenholte gaat komen? Zag van de week dat er druk verbouwd wordt, maar zag nergens borden met ‘Hier komt ….’

  Iemand een idee?


  Maak melding

 51. Het was gezellig op ’t Assendorperplein.
  De choco met rum hield me wel warm 😉
  Was Bernard er ook? Dacht dat je voor me stond bij de laatste nummers.
  Nu thuis opwarmen…


  Maak melding

 52. Vond het ook erg gezellig heb het alleen niet tot het eind vol gehouden.
  Werd al wat later voor dat ze begonnen. Ben in de pauze weggegaan.
  Begon het koud te krijgen. Maar het was zeker de moeite waard. Vond Esther erg goed. In de zomer maar een herhaling.


  Maak melding

 53. Kan iemand me vertellen wat er in het voormalige bibliotheekgebouw in Westenholte gaat komen? Zag van de week dat er druk verbouwd wordt, maar zag nergens borden met ‘Hier komt ….’

  Iemand een idee?

  volgens mij een bakkerij


  Maak melding

 54. Klopt:

  Aan het Petuniaplein in Westenholte is inmiddels begonnen met het verbouwen van de voormalige bibliotheek tot een bakkerij met winkel, waarin mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of psychische beperking aan de slag gaan.  Maak melding

 55. goed initiatief en een welkome aanvulling op het winkelbestand in westenholte. Meende ook dat de gemeente plannen had met het petuniaplein maar geen idee wat hier de status van is.


  Maak melding

 56. @Bericht door marieke de tweede, op 12 december 2010 om 16:38

  Het was gezellig op ’t Assendorperplein.
  De choco met rum hield me wel warm smilies/wink.gif
  Was Bernard er ook? Dacht dat je voor me stond bij de laatste nummers.

  Deze Bernard was er in ieder geval niet.


  Maak melding

 57. Nou ben niet op het “tentfeest” geweest wel nog even snel op de terugweg samen met de chauffeur naar de Pierik geweest. Assendörper er staat en biertje voor je klaar jammer dat je een verjaardag had. 😉


  Maak melding

 58. Wel handig voor de bekeuringen enzo.
  Die dubbel zal zich de laatste tijd wel echt bekeken voelen; hij keek mij tenminste een beetje wantrouwend aan…:)


  Maak melding

 59. :'( Zeg dat wel Ingrid. Ik ben maar even naar een kerstmarkt gegaan: mijn zoon had teveel lol. Gisteren balen vanwege PSV, maar dit maakte zijn zorgen weer goed. En hij heeft FC Zwolle zien winnen. Dus zijn dag kon niet meer stuk.
  Ik ben overigens niet heel erg fanatiek, dus het leed is alweer wat gezakt.


  Maak melding

 60. Lees op twitter van een ouder (@arndjan): Wij als ouders opgeroepen voor informatiebijeenkomst om 20:00 uur
  Politie kwam vanmiddag brief burgemeester brengen en kon verder niets zeggen. Weten dus nog niks.


  Maak melding

 61. Steeds minder vrouwen voelen zich ’s avonds onveilig op straat. Dat geldt ook voor een toenemend aantal ouderen, terwijl die zich net als vrouwen lange tijd juist steeds onveiliger voelden op straat.

  ‘k zou me dus ontzettend veilig moeten voelen… Is eigenlijk ook wel zo.:)


  Maak melding

 62. Bericht door Dame, op 12 december 2010 om 20:18
  Wat een rare, akelige zaak daar in Amsterdam. Er is toch toezicht op kinderdagverblijven, dacht ik.

  RTL Nieuws weet te melden dat de dader afgelopen week is opgepakt


  Maak melding

 63. Als ik een parallel trek met wat er in de katholieke internaten is gebeurd, dan denk ik dat de dader de charismatische leid(st)er (directeur?) zal zijn. Degene waarvan niemand het verwacht en degene tegen wie niemand in durft te gaan. We zullen zien.:o


  Maak melding

 64. Persconferentie is om 22:15, live te zien via themakanaal journaal24. Ook te zien via internet, [urlhttp://nos.nl/nieuws/live/journaal24/]dit is de link[/url].


  Maak melding

 65. Een invalkracht, onbegrijpelijk dat niemand eerder iets heeft gemerkt. Ik las eerder dat het om jarenlang misbruik ging. Gelukkig is dát dus niet het geval, hoewel dat niets afdoet aan de ernst hiervan.  Maak melding

 66. Dame.
  Ben bang dat dit wel het geval kan zijn.

  Volgens onbevestigde berichten zou er de afgelopen week een verdachte aangehouden zijn na een tip over ontucht. Deze zou tijdens zijn verhoor opgebiecht hebben dat hij al jaren met zijn praktijken bezig was.


  Maak melding

 67. Oke Derk, lijkt mij voor jou een fijn gevoel zo’n dagje zonder koorts.
  Hopelijk ben je snel weer de oude.

  Ik las dat je bij De Pierik bent geweest, en zo te lezen was assie er niet.
  Gelukkig heb jij er een paar euro besteed, assie zal zijn biertje wel op die verjaardag hebben genuttigd 😀


  Maak melding

 68. Bericht door Tim, op 12 december 2010 om 21:53
  slachtoffers? Ouders zijn ook slachtoffers, mijns inziens!

  Ja Tim vandaar ook ( moeilijk woord nu) 😉


  Maak melding

 69. Laten we hem eerst een reactie gunnen voordat we het hele circus uit de kast halen

  Een advocaat lijkt me eerder aan de orde… Hij is schuldig tot het tegendeel bewezen is. Gakballen als borg is een goed idee.:)


  Maak melding

 70. Nu al een advocaat? Waarom om te bemiddelen hij 2 ballen en jij 3 ballen? Nee toch? PAUSE ………… ( blieb) we wachten op de woorden vanuit de kerk in Assendorp door dhr Asendörper


  Maak melding

 71. bernard, zoals je zegt: GOED informeren. Hij wist het zelf donderdag pas, en als je dan ouders gelijk gaat informeren krijgen ze maar onvolledige en halve informatie…


  Maak melding

 72. Ik denk dat de politie eerst goed zicht op de zaak heeft willen krijgen voordat ze het naar buiten brengen. Dat begrijp ik wel.
  Ouders hebben ook geen belang bij een informatieavond waar onvoldoende informatie kan worden gegeven. Maar hemel, het zal je kindje maar wezen. Laten we hopen dat die viezerik niet ook nog een ziekte onder de leden heeft.


  Maak melding

 73. Vreselijk…
  ‘k Heb zelf jonge kinderen, je wilt er niet over nadenken dat er mensen in de wereld rondlopen die zulke gedachten hebben, bah!
  We hebben het gevolgd via AT5 (digitale tv)


  Maak melding

 74. Zo dat was een hoop info. Sterkte voor diegene die benaderd worden er wel of niets is gebeurd is, moeilijke tijd ik wil niet in hun schoenen staan.


  Maak melding

 75. Dit is hem.. Hier bied hij zich aan. Leeftijd voorkeur: 0 tot 4. TRIEST:
  http://diensten.marktplaats.nl/oppas-en-kinderopvang/332317667-professionele-gastouder-zoekt-werk-op-woe-vr.html
  Daaronder staat deze reactie… Wat ERG om dit te lezen.

  Alice (neem contact op)
  2? jaar actief op Marktplaats | Geplaatst op 23-08-2009

  Robert past met regelmaat op onze zoon op en wij zijn erg tevreden. Wij vinden hem een professionele, betrokken, betrouwbare en flexibele oppas.

  23 augustus 2009… Als ze wist wat ze nu weet 🙁 🙁 🙁


  Maak melding

 76. @ Ingrid…dit had ik kunnen schrijven

  Bericht door ingrid, op 12 december 2010 om 16:50
  Vond het ook erg gezellig heb het alleen niet tot het eind vol gehouden. Ben in de pauze weggegaan.
  Begon het koud te krijgen. Maar het was zeker de moeite waard. Vond Esther erg goed.

  Wat een gave stem he! Toffe band ook…met kouwe handen. Heb niet meegekregen dat ze later begonnen. Aardig wat volk. In de pauze stond ze naast ons in het wijkcentrum. Ben toen gelijk doorgegaan naar de beeldbuis….en zag nog net VIER Heerenveense treffers. tjonge die Assaidi!!!

  3 treffers, 2 assists en 1 veroorzaakte pengel….maar bovenal moest Twente 3 punten in Heerenveen laten :D:D:D  Maak melding

 77. W: 270px

  Fokke & Sukke
  Voor Fokke & Sukke hier[/url] klikken.

  Sigmund
  Voor Sigmund hier klikken.

  Garfield
  Voor Garfield hier klikken.

  Indien comics het niet doen, probeer het dan later nog eens, de data is dan nog niet geupdate
  ++++++

  Maar bovenal…

  GOEDEMORGEN, ZWOLLE!  Maak melding

 78. Wat een flauwe bende, ik was de eerste van log 202, dwz hij stond nog maagdelijk open zonder reacties, bleek ik een IP ban te hebben! En bedankt WEBMEESTERT!>:(>:(>:(


  Maak melding

 79. Vuile n*aierij Joppuh. Competitievervalsing, komt met stip binnen in de “leugen van het jaarcompetie op ’t politieke log. Want hieraan kunnen enkel politieke redenen ten grondslag liggen. Ben het afgelopen jaar ook zeer vreemd benaderd…..Zomaar bans etc etc.


  Maak melding

 80. Ja wie gaat nu Joppuh bannen die man doet niemand kwaad, post nooit rare woorden, is altijd beleefd naar medegebruikers. Ik snap het niet hoor.

  Zullen we gaan DdoSsen voor Joppuh? Free Joppuh :D:D:D


  Maak melding

Reageer