Kickboksgala ‘Swolla Soldiers’ met sterk deelnemersveld

Zwolle – In de WRZV-hallen werd vrijdag 10 december voor de tweede keer het kickboksgala ‘Swolla Soldiers’ gehouden. Het kickboksevenement kende een sterk deelnemersveld met zowel gevestigde namen als talentvolle nieuwkomers. Er stonden 27 partijen op het programma van het toernooi.

img_0076_copy.jpg

Vorig jaar beleefde ‘Swolla Soldiers’ haar ouverture in de vorm van een spectaculaire en bijzonder geslaagde avond. Dat is dit jaar niet minder geworden, verzekerde de organisatie. “Ook dit jaar was Gürhan Degirmenci, met een Europese titel op zijn naam, er weer bij. De geweldenaar uit Kampen nan het ditmaal op tegen Christian Delgado uit het hoge noorden. Christian is een opkomend talent, die wilde laten zien dat hij is opgewassen tegen de gevestigde orde.

img_9786_copy.jpg

img_0015_copy.jpg

img_0146_copy.jpg

img_0037_copy.jpg

De andere hoofdpartij van de avond was een officieel Europees titelgevecht in de klasse tot 69.85 kilogram tussen Chris van Venrooy (Bully’s Gym) en Erkan Varol (Kafkas Kartali Fightclub). “Chris behoort al jaren tot de top van de internationale kickbokswereld. De Ossenaar heeft al verschillende titels behaald. Hij is viervoudig wereldkampioen en tweevoudig europees kampioen. De kickbokser heeft 105 partijen gevochten, waarvan hij er tachtig heeft gewonnen met twintig keer winst door knock-out. Zijn tegenstander is Erkan Varol, woonachtig in Istanbul. Erkan is één van de opkomende talenten in Turkije. Tevens is hij kampioen van zijn vaderland en hij wil nu ook zijn naam buiten Turkije vestigen. Dat hij goed op weg is, blijkt wel uit het feit dat hij laatst te zien was in een partij op de welbekende televisiezender Eurosport.

 img_0128_copy.jpg

Het gala ging echter van start met een aantal jeugdpartijen. De openingspartij werd uitgevochten tussen Dyara Brinkman en Felicia Knaap, de dochter van MMA-kampioen Michael Knaap. De 8-jarige Dyara (tegenwoordig uitkomend voor Loekie’s Gym) neemt haar wedstrijden heel serieus. Zij traint vier keer per week en hoopt dat ze ooit wereldkampioen wordt. 

img_9610_copy.jpg

img_9727_copy.jpg

img_9856_copy.jpg

img_9647_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. De uitslagen vermelden was wellicht ook handig geweest tenzij de journalist al na het begin naar huis is gegaan en de fotograaf achter heeft gelaten;)


    Maak melding

Reageer