Smash Hoogeveen en ZBC opnieuw in evenwicht

Hoogeveen – De badmintonners van Smash Hoogeveen en ZBC konden zaterdag opnieuw geen winnaar bepalen. De wedstrijd kende dezelfde eindstand als de vorige ontmoeting: 4-4. De openingswedstijd van de competitie ontmoeting, het herendubbel ging zonder grote moeite naar de Zwolse bezoekers. Rik de Jong en Ties van der Heide wonnen in 2 games. Het damesdubbel ging daarop naar de thuisploeg, waardoor de tussenstand weer op 1-1 gezet werd.

Rik de Jong opende vervolgens de enkelpartijen: Hij won met erg scherp spel in 2 games. De Jong kwam nooit echt in de problemen, hij was een maatje te groot voor zijn tegenstander. Jetteke Hobbeling had in haar enkelpartij een zwaardere klus te klaren. De lange en slopende wedstrijd ging na drie games naar de thuisploeg, waardoor de tussenstand in de wedstrijd opnieuw gelijk was: 2-2.

Ties van der Heide had geen gemakkelijke enkelpartij. Hij had ook drie games nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de derde game was zijn tegenstander echter niet meer in staat om een vuist te maken, waardoor hij de derde game met gemak naar zch toe trok. Corneel Tan moest vervolgens aan de bak, om ook een wedstrijd van drie games te spelen. Na in de derde nog voor te hebben gestaan, moest ze uiteindelijk toch haar meerderen erkennen in haar opponente. Tussenstand wederom gelijk, 3-3.

De wedstrijd moest in de gemengd dubbels beslist worden. Corneel Tan en Ties van der Heide kwamen moeizaam op gang, verloren de eerste game, maar herpakten zich uiteindelijk in de tweede. Vanaf dat moment ging het voortvarender, waardoor de mixpartij door de Zwollenaren gewonnen werd. Rik de Jong en Miranda Groeneveld-de Haan hadden ook moeite met hun tegenstanders. Na de eerste game verloren te hebben, wonnen ze de tweede. Een spannende derde game volgde, maar zonder succes. De thuisploeg won met 21-19, waardoor de eindstand van de wedstrijd op 4-4 werd gesteld.

In de competitie staat ZBC 1 nu op de vijfde plek. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma. Thuis ontvangt het team dan de hekkensluiter van de competitie, DIOK.

Artikel delen:

Reageer