CSV ’28 oefent tegen de v.v. Wilsum

Zwolle – Omdat het hele programma “eruit” lag, gebruikte trainer Arnie Pot deze middag om met CSV te oefenen tegen de v.v Wilsum en behaalde een ruime overwinning.

De eerste dreiging van de wedstrijd ging uit van Wilsum, met een schot, net over het doel van keeper Wibo van Dijk. Vervolgens Daarna hielden beide teams elkaar een kwartier lang aardig in evenwicht, maar daarna nam CSV ’28 het initiatief in handen. Er werd met meer druk gespeeld en dat had al snel resultaat. Toen de wedstrijd 20 minuten oud was, stuurde Thomas Wieringa met een sublieme pass Gert Wim van de Esker alleen op het doel van Wilsum af. Diens schot verdween in het doel (1-0). CSV bleef doorgaan en er kwamen mogelijkheden voor Lauwand Suleiman en Mart Borns, maar beiden misten. Een voorzet van Wieringa kon net niet bereikt worden door Peter Bruintjes en ook Mart Borns mocht het nog eens proberen nadat hij de verdediging van Wilsum te slim af was geweest. Vlak voor rust viel de goal, die al een tijdje in de lucht hing, dan toch. Na een actie van Matthijs Kremer werd de bal meerdere keren ingeschoten en uit de kluts scoorde Peter Bruintjes dan toch (2-0).

Met een op 3 plaatsen gewijzigd elftal begon CSV met veel druk aan de tweede helft en dat betaalde zich direct al uit. Eerst scoorde Matthijs Kremer (3-0) en diezelfde speler stond een paar minuten later aan de wieg van de 4e treffer toen hij Yavuz Özdemir in staat stelde om te scoren (4-0). De jeugdige keeper van Wilsum, B-junior  Ramon van de Wetering, verdedigde in de 2e helft het doel van Wilsum en voorkwam een paar keer met goede reflexen een zeker doelpunt van de thuisclub. Toch moest hij nog eenmaal de bal uit het net halen. Fikret Akin speelde Mart Borns heel fraai aan en diens voorzet werd door Yavuz Özdemir beheerst afgerond (5-0). Tegen het einde van de wedstrijd liet CSV de teugels wat vieren en stelde Wilsum zodoende in de gelegenheid om nog het een en ander te proberen. Goed keeperswerk van Wibo van Dijk voorkwam echter dat Wilsum de “eretreffer” kon laten aantekenen. Het zat Wilsum niet mee, toen de uitgebroken Henri van de Wetering vlak voor tijd de CSV-verdediging te snel af was en slechts de buitenkant van de paal raakte.

Maurits Vermeulen

Artikel delen:

Reageer