DCF wordt Ovatie Cabaret Festival

Zwolle – Normaal strijden tijdens het jaarlijkse Cabaret Festival 10 Nederlandse en Vlaamse cabaretiers om de gunst van het publiek en daarmee om de bronzen Cabarettrofee ‘De Ovatie’, maar omdat Deltion sinds dit jaar geen hoofdsponsor meer is, werd zaterdagavond in Regardz Nieuwe Buitensociëteit dit derde lustrumjaar een Special Edition van het festival gehouden. Meer dan 4 uur theater!

ocf_2-1.jpg
Leon van der Zanden

Feit is dat het Deltion Cabaret Festival DCF onder een andere naam verder gaat als het Ovatie Cabaret Festival (OCF). Dat werd deze avond door de geestelijk vader van het Festival, Ruud Knier bekend gemaakt. Het in Nederland inmiddels traditie geworden publiekscabaretfestival vindt verder in 2011 niet alleen in Zwolle plaats. Ook in Enschede en Apeldoorn volgen edities van het OCF. De publieksjury blijft zoals het altijd is geweest. Het Cabaret Festival heeft zich in de afgelopen 14 jaar ontwikkeld tot een landelijk bekend, kwalitatief uitstekend cultuurproduct. Via een afvalsysteem start het OCF in 2011 met 10 deelnemers in Zwolle. De beste 5 gaan vervolgens naar de TU in Enschede. Daar blijven 3 kunstenaars over voor de finale in het Auditorium van De St@art in Apeldoorn.

ocf_1-1.jpg
Ruud Knier onthult de nieuwe naam voor het Cabaret Festival…

ocf_13-1.jpg
De enthousiaste Mark van Zinloos…

ocf_4-1.jpg 
Man Man Man

10 Oud-winnaars gaven deze avond een ‘acte de présence’. Tijdens de ‘Special’ trad een keur aan oud-winnaars op. Zo verschenen onder meer Coen Jutte, Lambert Jan Koops, Ygor, ManManMan, Chris van der Ende, Brukx en Kempen, Arnout van den Bossche en Leon van der Zanden. Het duo Kunstmatig – winnaar in het milenniumjaar 2000 – kwam eenmalig voor de ‘Special’ samen om deelgenoot te zijn van dit lustrumfeest. Traditiegetrouw presenteerden het duo Mark en Ramon van Cabaret Zinloos de feestavond. De groep ‘Asman’ – eveneens oud deelnemer van het voormalige DCF – gaf de avond tijdens de pauzes een muzikaal tintje.

 ocf_6-1.jpg
Coen Jutte

ocf_5-1.jpg
Act uit Man Man man… 

ocf_7-1.jpg
Lambert-Jan Koops

ocf_8-1.jpg
Kunstmatig

ocf_9-1.jpg
Belg Ygor stal de show…

ocf_10-1.jpg
Brukx en Kempen 

ocf_11-1.jpg
De Nederlandse Braziliaan Chris van der Ende

ocf_12-1.jpg
Zinloos

ocf_14-1.jpg
De pauze-act Asman

ocf_3-1.jpg
Ruud Knier wordt geïnterviewd door Zinloos… 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het was een mooie avond met een paar dieptepunten (Kunstmatig) maar vele hoogte punten (Chris van der Ende, Ygor, Brukx en Kempen, Leon van der Zanden). Ik vind het heel jammer dat dit cabaret festival niet meer Zwols blijft. De organisatie hoopt en verwacht dat de bezoekers de cabaretiers gaan volgen naar Enschede en Apeldoorn, maar daar heb ik een hard hoofd in. Uiteindelijk wordt het een Apeldoorns feestje in een klein theater. Erg jammer!


    Maak melding

Reageer