Taekwondo Oude Luttikhuis succesvol in Brussel

Zwolle – Zaterdag 11 December vond het internationale Indoor Brussel plaats in België. Taekwondo Oude Luttikhuis nam ook deel met een delegatie van 13 spelers en deed dit uitermate succesvol want in totaal wist de sportschool 8 medailles te behalen.

Pascal Niks(Almelo) wist in de klasse Junioren A -68kg knap beslag leggen op de gouden medaille. Na een spannende halve finale die eindigde in een gelijkspel wist Pascal Niks in de verlenging deze toch winnend af te sluiten. In de finale werd knap met 5-2 gewonnen van Hicham Amran met als resultaat een eerste plek. Clubgenoot Jeremiah Serhalay(Apeldoorn) deed ook uitstekende zaken in Brussel door in de halve finale de regerend Nederlands Kampioen met 8-2 naar huis te sturen. In de finale werd er vervolgens overtuigend met 15-5 gewonnen van Robert Dassen waardoor er ook voor Jeremiah goud was in de klasse Junioren A -48kg. Zilver was er voor Patrick Keizer(Almelo) in de klasse Aspiranten A klasse -40kg die helaas in de finale niet kreeg waar hij recht op had. Kubra Okayben(Almelo) wist eveneens beslag te leggen op een zilveren medaille in de klasse Junioren A -63kg.

Daarnaast kwam Kimberley Kampman(Almelo) op 16-jarige leeftijd uit in de Senioren klasse(18jaar en ouder) en wist heel knap de finale te bereiken. Deze werd zeer nipt verloren van Maryam Ismaili. Maar ondanks dat toch een goed seniorendebuut met een zilveren medaille.

Tot slot waren er nog bronzen medailles voor Roman Zemar(Arnhem) Senioren A -63kg, Tanja Morsink(Enschede) Senioren A -57kg en Robert Dannenberg(Almelo) Senioren A +87kg.

Robert Dannenberg wist na een afwezigheid van 3 jaar een goed optreden neer te zetten. Er werden meerdere partijen overtuigend gewonnen en de halve finale ging ietwat dubieus verloren maar desondanks een uitstekend optreden.

De spelers van Taekwondo Oude Luttikhuis gaan zich nu verder voorbereiden op de Nationale Kampioenschappen die 15 Januari gaan plaatsvinden in Almere. Meer informatie hierover op www.tkdoudeluttikhuis.com

Artikel delen:

Reageer