Meer artiesten tijdens Kerstival 2010

Zwolle – De kerstperiode staat voor de deur, en daar mag het muziekevenement Kerstival niet ontbreken. Op vrjdag 24 december is wor de 10e edite van het Kerstival gehouden in de Zwolse binnenstad.

24-12-2009_kerstival_in_de_cafes_de__zotte_zusjes_zwols_cafe__5.jpg

Het evenement is eerder door een zevental horeca ondernemers in de Kamperstraat en de Jufferenwal geïntroduceerd in Zwolle. In goed overleg is dit in 2003 onder de vlag van de HESZ gaan opereren om de uitstraling in de gehele binnenstad beter vorm te geven. Dit jaar doen er 15 Cafés mee aan dit evenement en het artiestenaanbod is weer sterk gestegen. De streven blijft om dit evenement in de loop der jaren wordt uitgebouwd tot een vast gebeuren met ongeveer 15 cafés in de binnenstad van Zwolle. Volgens voorzitter van de HESZ, John van Dinther is het bijzondere element bij het Kerstival dat niet het publiek van Café naar Café behoeft te gaan, maar dat de artiesten een rondje maken langs een aantal Cafés binnen hun groep zodanig dat de bezoeker binnen de vier uur durende sessie alle artiesten te zien krijgt in het Café van zijn keuze.

Het is uiteraard de bedoeling dat er een prettige kerstsfeer komt te hangen in de diverse Cafés, ook wordt er door enkele Cafés de ouders van het jeugdige personeel uitgenodigd om op deze manier eens te laten zien waar hun dochter of zoon zo nu en dan aan het werk is, dit is vaak anders niet mogelijk omdat het soms jongerencafés zijn waar normaliter geen ouderen komen.

Veel kantoren en bedrijven sluiten op deze laatste werkdag voor de kerstperiode eerder hun bedrijf en gaan met hun personeel even een kerstborrel drinken. Dit is natuurlijk een prachtige gelegenheid om samen naar het Kerstival te gaan. Tevens willen de ondernemers hun vaste klanten eens een extra sfeertje aanbieden. Ook zal er door de Kerstman handtekeningen worden uitgedeeld en de traditionele Glühwein zal zeker niet ontbreken. Voor de allerlaatste informatie kijk even op de internetsite www.hesz.nl

De rondgaande artiesten zijn in 4 groepen verdeeld als volgt:

 

GROEP-1             (Swolsch Café, `t Kroegje, Café de Kleine  en Stapp`s Inn)

GROEP-2            (The Livingroom, Café de Gezelligheid, Café de Abdij  en Café de Hetebrij)

GROEP-3            (Grandcafé Public,  `t Proeflokaal, en Borrels & Bites)

GROEP-4            (Café de Casteleyn, de Pul,  Café Bosch, Café de Bommel,)

 

Artikel delen:

Reageer