Het weer: later kans op sneeuw

Zwolle – De maandag begint vrij helder en droog. Het vriest 2 tot 4 graden en er staat weinig wind. In de middag neemt in het noorden de bewolking langzaam toe. Aan het eind van de middag valt er in het noorden neerslag. In het noordwesten zal dit in de vorm zijn van regen of natte sneeuw en in het noordoosten in de vorm van sneeuw. De maxima liggen in het westen rond of net boven het vriespunt en in het oosten blijft het een enkele graad vriezen. In de avond trekt de neerslag naar het zuiden.

12-12-2010_weerfoto__stadsgracht_en_sassenpoort_.jpg
Sassenpoort

Dinsdag is het overwegend bewolkt en droog. De temperatuur loopt in het oosten niet verder op dan -2 graden en in het westen rond het vriespunt. In de avond gaat het weer licht tot matig vriezen. Woensdag is er vooral in de ochtend ruimte voor de zon. In de middag is er vooral in het noorden kans op een winterse bui. Langs de kust kan de temperatuur nog boven het vriespunt uitkomen en in de rest van de het land blijft het enkele graden vriezen. Donderdag wordt een natte dag met eerst regen en natte sneeuw en in de middag en avond flink wat sneeuw. De dagen daarna blijft de kans op een winterse bui met temperaturen overdag rond het vriespunt en in de nacht lichte tot matige vorst.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ten oosten van de lijn Bergen op Zoom-Lelystad-Groningen moet het verkeer de komende uren rekening houden met gladheid door sneeuw. In het oosten valt lokaal 2-5 cm. Ten westen van deze lijn valt overwegend regen of natte sneeuw en in de overgangszone is er een kleine kans op IJZEL.

    Na de sneeuwval kan het lokaal glad worden door sneeuwresten.

    In het (noord)westen van het land kan het vanavond, vannacht en morgenochtend door bevriezing van natte weggedeelten lokaal glad zijn.

    KNMI


    Maak melding

Reageer