Groot transport voor nieuwe brug over Achtergracht

Zwolle – Deze maandag wordt de brug over de Achtergracht gemonteerd. De brug werd afgelopen vrijdag vanuit Middelburg ingevaren. Deze morgen wordt de nieuwe loopbrug aan de Schuttevaerkade op een transportwagen geladen en naar de Burgemeester Drijbersingel vervoerd

13-12-2010_vervoer_brugverbinding_03.jpg

Het vervoer en het plaatsen van de brug heeft gevolgen voor het verkeer waardoor de binnenstad beperkt bereikbaar is. Omleidingen worden met borden aangegeven. Tussen 9.00 en 11.00 uur wordt de burg vanaf de Schuttevaerkade naar de locatie kruising Burgemeester Drijbersingel – Van Wevelinkhovenstraat gereden. Deze kruising en de Burg. Drijbersingel is tussen 9.00 en 17.00 uur (of zoveel langer of korter als nodig is) afgesloten.

13-12-2010_vervoer_brugverbinding_01.jpg

13-12-2010_vervoer_brugverbinding_06.jpg 

 13-12-2010_vervoer_brugverbinding_10.jpg

Als alternatieve route geldt het advies om te rijden via Middelweg, Zwartewaterallee, Burgemeester Roelenweg en omgekeerd. Ook voor fietsers is de kruising afgesloten. Het verzoek is om deze locatie te vermijden door een andere fietsroute te nemen of lopend gebruik te maken van het trottoir.

achtergracht.jpg

Omgeving Schuttevaerkade

Tussen 9.00 en 11.00 uur moet het verkeer in de omgeving van de Schuttevaerkade rekening houden met oponthoudt. Geadviseerd wordt om via de omleidingsroute Pannekoekendijk, Burgemeester Roelenweg, Zwartewaterallee, Middelweg en omgekeerd te rijden.

Verkeer komend vanuit de omgeving Kerkstraat en Diezerkade wordt omgeleid via Menno van Coehoornsingel, Assiesstraat, Dijkstraat, Rembrandtlaan. Andere mogelijkheid is via de omleidingsroute Middelweg.

13-12-2010_vervoer_brugverbinding_05.jpg

13-12-2010_vervoer_brugverbinding_02.jpg

13-12-2010_vervoer_brugverbinding_07.jpg

13-12-2010_vervoer_brugverbinding_04.jpg

13-12-2010_vervoer_brugverbinding_08.jpg 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Waarom nou weer gelijk “Librije-brug”? Misschien i het wel een spiegeleffect ?
  Of de brug nou nodig is of niet, het kan wel mooi zijn en het kan een hele prestatie zijn het ding op zijn plek te zetten.


  Maak melding

 2. Als je 1,7 miljoen (perspectiefnota) gemeenschapsgeld verspijkert (4 maal de intiele kostenraming) mag je best nog wel eens terugkomen op waarom die brug ook al weer nodig was.


  Maak melding

 3. Ik vraag me al de hele tijd af hoe het mogelijk is dat er zoveel geld verspijkerd wordt aan een nieuwe brug, nog wel een soort varifocus-brug, terwijl er een goed functionerende Stenen Pijp op nog geen 500 meter (of zal het 600 zijn) afstand ligt.
  Ik heb een van de toezichthoudende mannen gevraagd hoeveel dit transport vandaag alleen al kostte, daar zouden heel wat armlastige Zwollenaren met hun gezin een gezellig Kerstfeest van kunnen vieren. De man mompelde onverstaanbare dingen en liep narrig weg….
  Het zijn wel (voor een deel) mijn belastinggelden, die hier “down the drain” liepen.

  Vriendelijke groeten


  Maak melding

 4. @kritische burgeres, beetje laat met je kritiek. Het besluit is al tijden geleden genomen. Wat hadden ze dan moeten doen? brug in de opslag laten liggen.
  Wanneer he een kritische burgeres wil zijn, zul je eerder in de besluitvorming in actie moeten komen.


  Maak melding

 5. Ingrid de gemeente trekt zich van de kritiek van zijn inwoners toch niks aan ze zijn heer en meester in het geld verspillen.Er is al ruim voor de tijd dat besloten is raak kritiek geweest van de burgers maar het gebeurt toch.Nou zullen de gasten die een appartement hebben gekocht die vlak naast het flevogebouw ligt dat gebouwd wordt blij zijn. Die lui dachten daar een rustig stekkie te hebben en nu komen er dagelijks mensen voor hun duur betaalde huis voorbij


  Maak melding

Reageer