Regiomaatschap gynaecologen Meppel en Zwolle

Zwolle – Per 1 januari 2011 fuseren de maatschappen gynaecologie van het Diaconessenhuis in Meppel en de Isala klinieken in Zwolle. Vanaf dat moment vormen zij een regiomaatschap, die de gynaecologie, de verloskunde en de voortplantingsgeneeskunde verzorgen in Zuidwest Drenthe, de Noordoostpolder, Overijssel en Salland. Door het vormen van een regiomaatschap zullen de continuïteit en de kwaliteit van zorg in deze regio gewaarborgd blijven.

 

Basiszorg blijft beschikbaar in Meppel, voor basiszorg én topklinische zorg kunnen patiënten naar Zwolle. De fusie van beide maatschappen maakt het mogelijk een deel van de gespecialiseerde zorg ook in Meppel aan te bieden of te handhaven. Zo kan uitgebreid echografisch onderzoek bij zwangeren op verzoek van verloskundigen vanaf het nieuwe jaar ook in Meppel plaatsvinden en kan een groot deel van de zorg voor patiënten met vruchtbaarheidproblemen gehandhaafd blijven in Meppel. Andere meer gespecialiseerde zorggebieden die ook in Meppel aangeboden gaan worden, zijn incontinentie- en verzakkingsproblematiek, seksuologie, onbegrepen buikpijn en endoscopische ingrepen.


Enkele Zwolse gynaecologen bieden de gespecialiseerde zorg aan in Meppel. De gynaecologen uit Meppel zullen ook enkele dagen per week in de Isala klinieken aan het werk zijn. Deze uitwisseling is mogelijk door gebruik van het elektronisch patiëntendossier en een gecertificeerde aanpak van de zorgvraag. In beide ziekenhuizen blijven vaste aanspreekpunten voor de huisartsen beschikbaar.

Artikel delen:

Reageer