Greijdanus verbreedt naar NGK en nieuwe vrijgemaakten

Zwolle – Greijdanus, gereformeerde school voor voortgezet onderwijs in Oost-Nederland, verbreedt het toelatingsbeleid voor leden en medewerkers met de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en gemeenten die sinds 2003 zijn voortgekomen uit de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Voor ouders uit deze kerken verdwijnt het formele toelatingsgesprek bij aanmelding van leerlingen. 

Het proces van verbreding van het toelatingsbeleid startte in 2009 met een voorzet van het LVGS, de besturenorganisatie van het gereformeerde onderwijs. Het afgelopen jaar heeft de school hierover gesprekken gevoerd met alle betrokkenen. Een laatste formele stap was het positieve besluit van de ledenvergadering van de schoolvereniging eind vorige week. Een belangrijke uitkomst is dat er tegelijk een aanscherping op het punt van identiteit heeft plaatsgevonden. In een nieuw identiteitsbeleid maakt de school duidelijk waar ze als gereformeerde school voor staat.


Martin Jan de Jong, voorzitter College van Bestuur van Greijdanus: “We constateren dat kerken elkaar in toenemende mate erkennen als kerk van Christus. Dat de verschillen tussen kerkgenootschappen minder groot worden, maar dat de verschillen tussen kerkleden juist groter worden. Dat vraagt een verschuiving in onze focus: niet alleen ‘van welke kerk ben je lid?’ maar ook en vooral ‘hoe volg jij Christus?’ is de vraag die we elkaar willen stellen.” Dit krijgt in het identiteitsbeleid zijn vertaling voor medewerkers.  

Met alle ouders van nieuwe leerlingen, en niet alleen met de ‘anders kerkelijken’, wil de school in de toekomst kennismakingsgesprekken gaan voeren. “Het blijft belangrijk dat de school een sterke verbinding heeft met ouders vanuit hun verantwoordelijkheid voor de (geloofs-)opvoeding. Dat wordt versterkt door het er met iedereen over te hebben”, aldus De Jong.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. @Gerd – Dat heet vrijheid van onderwijs!

    Verder fijn om te zien dat er meer ruimte komt.
    Over een aantal jaren hoop ik dat het Greijdanus, Christelijke school voor voortgezet onderwijs in Oost-Nederland, zal gaan worden!


    ⚠️ Meld

  2. Eerst ontslaan en nu terugkomen? Eerst niet toestaan en nu mag er weer gesolliciteerd? De gaten moeten gedicht? Er is veel armoede gezaaid en nu met rijkere oogst? Vele schaapjes en geitjes zijn van groene weiden de heide opgejaagd?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.