Minister Donner naar Zwolle op Naturalisatiedag

Zwolle – Minister Donner is aanwezig in Zwolle bij de laatste ceremonie voor nieuwe Nederlanders van dit jaar. Deze vindt in het stadhuis plaats op woensdag 15 december, dit is op de Nationale Naturalisatiedag.

Jaarlijks heet de gemeente Zwolle gemiddeld ongeveer 200 nieuwe Nederlands welkom. Hiervoor organiseert de gemeente 9 keer per jaar een feestelijke bijeenkomst, hier zijn ook inwoners van de gemeenten Kampen en Hardenberg. Komende woensdag krijgen bijna 25 personen het Nederlanderschap verleend. Op deze nationale naturalisatiedag zijn ook vertegenwoordigers aanwezig van de taalscholen, Vluchtelingenwerk Overijssel, Integratieraad Zwolle, Vrijwilligerscentrale Zwolle en de gemeentelijke afdeling Inburgering.

Locoburgemeester van As reikt de besluiten uit aan de Zwollenaren. Loco-burgemeester Treep uit Kampen en burgemeester Meulman uit Hardenberg reiken aan ‘hun’ bewoners de besluiten uit.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Een feest voor nieuwe Nederlanders en de -oude- Nederlanders worden op toenemende gebieden gekort…

  Die nieuwe Nederlanders worden grotendeels betaald door de echte Nederlanders.

  Wat een ziek land!


  Maak melding

 2. Hee Hans2,
  Het is van 2’en 1: je kunt niet klagen over bezuinigingen van een regering die je (als ik het een beetje inschat) zelf hebt gekozen.
  We wonen in een van de mooiste, rijkste en gelukkigste landen ter wereld. Wat vervelend voor je dat jij dat niet ziet.  Maak melding

 3. @Hans2; Wat een zielige en gefrustreerde reactie van je! Wat doe jij eigenlijk om onze samenleving nog leefbaarder te maken, behalve zeuren en zeiken over wat er allemaal mis is in dit geweldig rijke land? Ik denk dat ik het antwoord al weet; NIETS!


  Maak melding

Reageer