Afronding succesvolle verbreding IJsselallee

Zwolle – Afgelopen jaar heeft de IJsselallee een nieuw uiterlijk gekregen: het wegvak tussen de A28 bij afrit 18, Zwolle-Zuid en het kruispunt Hanzeallee/ Burgemeester van Walsumlaan is in beide richtingen verbreed naar drie rijstroken. Ook zijn de kruispunten Hanzeallee/ Burgemeester van Walsumlaan en Spoolderbergweg/ Nieuwe Veerallee flink onder handen genomen. Er zijn extra rijstroken voor afslaand verkeer aangelegd en de verkeerslichten zijn zodanig afgesteld dat er een betere doorstroming is ontstaan. 

Deze reconstructie was noodzakelijk om de groeiende verkeersstroom tussen de A28 en Hanzeland nu en in de toekomst vlot door te kunnen laten stromen. De werkzaamheden zijn begin april gestart en in september grotendeels afgerond. De gemeente is er trots op dat de werkzaamheden zo soepel verlopen zijn, zonder al te veel overlast voor de weggebruikers. Dit is met name te danken aan de goede samenwerking tussen alle partijen die samen aan reconstructie van de IJsselallee gewerkt hebben. In het Ecodrome vond maandagmiddag een bescheiden afsluiting van het project plaats. Wethouder Cees Berkhout nam de nieuwe IJsselallee ‘officieel’ in gebruik.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ja daar is de gemeente trots op. Maar de gemeete moet eens na kijken op het strooie beleid. De sukkles daar die werken bij het grote kerkplein


    Maak melding

  2. Ik begrijp niet waarom ze de weg niet tot aan de Marslanden hebben verbreed, daar loopt het ook hopeloos vast. Er hoeft maar een vlokje sneeuw te vallen en er zijn direct opstoppingen.


    Maak melding

Reageer