Drieslag voor Mondovino en Zwolse Horeca

Zwolle – Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in La Galleria te Scheveningen werden op maandag 13 december de winnaars gehuldigd van de Proefschrift Huiswijncompetities Noord-Oost Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel). Wijnkoperij Mondovino viel maar liefst drie keer in de prijzen.

huiswijncompetitie1.jpg

In de categorie ‘Café’ won Mondovino met zowel de rode als de witte wijn. De beste witte wijn voor 2011 wordt geschonken in Jazzy Jam en de beste rode in De Tagrijn. In de categorie ‘Aziatisch’ won Lin Shing met de rode huiswijn. Bert van Beek zegt hierover: “Het was weer een heel spektakel en heel bijzonder dat we nu niet met één, maar met maar liefst drie wijnen hebben gewonnen. Het is voor de derde keer dat De Tagrijn met de Negroamaro wint. Het bewijst dat dit gewoon een goede wijnmaker is. Die ieder oogstjaar een constante kwaliteit levert. Voor Delano Hoogvliet van Jazzy Jam is dit ook een geweldige opsteker. De witte Portugese wijn die hij schenkt is bijzonder fraai, mild, aromatisch en goed doordrinkbaar. En ook voor Joyce en Keung Man van Lin Shing was de verrassing compleet. Hun Zuidfranse witte wijn is een verfrissende droge witte wijn en kenmerkt zich door een levendige, sappige smaak die verrassend goed combineert met gerechten uit de Aziatische keuken.

De wijnen mogen zich voor 2011 de beste huiswijnen van Noord-Oost Nederland noemen in hun categorie. En Noord-Oost Nederland betekent in dit geval: De beste huiswijnen van Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

De drie wijnen:

categorie Café WIT

Jazzy Jam Zwolle
Ficada, Sto Isidro de Pegoes, Vinho Regional Peninsula de Setubal, Portugal 2009

categorie Café ROOD

Café de Tagrijn Zwolle
Domiziano, Cantine Due Palme, IGP Negroamaro del Salento, Italië 2008

Categorie Aziatisch WIT

Lin Shing Zwolle
Fontanet, Les Terrasses Vignerons Réunis IGP Pays d’Oc Frankrijk 2009

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer