Amerikaanse rapper Redman naar Hedon in Zwolle

Zwolle – Na het veel besproken optreden van Method Man eerder dit jaar bevestigt het Zwolse poppodium Hedon opnieuw een naam van wereldformaat en wel met de komst van de legendarische rapper Redman. De man staat bekend om zijn rauwe, recht voor zijn raap teksten en zijn strakke flow in tracks als Let’s Get Dirty en Smash Sumthin. De Amerikaanse rapper betreedt op vrijdag 6 mei samen Dj Dice & Ready Roc (Gillahouse) het Zwolse poppodium Hedon voor een show in het kader van zijn Solo Reggie tour.

redman.jpg

Wat ooit begonnen was als een gastbijdrage op het album  Business As Usual van EPMD resulteerde in het startschot van een spraakmakende carrière. Debuutalbum Whut? Thee Album was aanleiding voor hiphopmagazine The Source om de rapper uit New Jersey te benoemen tot Rap Artist Of The Year en behaalde de gouden status. Een trend die de opvolgende albums volgden, waarbij het vierde album Doc’s da Name 2000 zelfs platinum status behaalde.

Een bijdrage op de track Dirrty van Christina Aguilera leverde hem een internationale (pop-) hit op en de samenwerking met ‘partner-in-rhyme’ Method Man resulteerde in twee ijzersterke albums en een hilarische bijdrage in de comedyfilm How High.

Onlangs zag alweer het zevende album getiteld Reggie het licht. Een plaat waarop de rapper uit New Jersey naast het vertrouwde Redman-werk ook Reggie Noble, de man achter Redman introduceert. De kenmerkende Redman beats en lyrics zijn gebleven maar bevatten naast de vertrouwde komische punchlines ook een serieuzere noot. Muzikale bijdrages zijn er dit keer van de zangeres Faith Evans, Poo Bear, Ready Roc, Runt Dawg and Saukrates wat al met al resulteert in een afwisselend doch sterk album dat zowel de verstokte Redman-fan als de nieuwkomer weet aan te spreken.

REDMAN

SOLO REGGIE TOUR
+ DJ DICE & READY ROC (GILLAHOUSE)
 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                    : Vrijdag 6 mei (2011)
Open                          : 20:00 uur
Aanvang                     : 21:00 uur
Entree                         : € 35,00 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer