Provincie en gemeente investeren in zonnepanelen

Zwolle – De provincie Overijssel en de gemeente Zwolle investeren gezamenlijk totaal € 2,8 miljoen om gemeentelijke gebouwen en voorzieningen in Zwolle van zonnepanelen te voorzien. Met deze investering wil de gemeente niet alleen concreet uitvoering geven aan duurzaamheid in de stad maar ook een voorbeeld zijn voor andere partijen in Zwolle.

De gemeente verwacht dat er ongeveer 4.000 m2 aan panelen op gemeentelijke gebouwen en voorzieningen geplaatst kan worden. Dit komt overeen met het jaargebruik van ongeveer 100 huishoudens. Met de plaatsing van de zonnepanelen wordt gelijk een bijdrage geleverd aan de klimaatdoelstellingen van de provincie Overijssel. Tegelijkertijd kan dit initiatief symbolisch opgevat worden als het startschot voor een duurzaam dienstenbedrijf dat gebruik maakt van de zon als energiebron en hiermee bijdraagt aan de realisatie van de klimaatdoelstellingen. Toch zal de gemeente zich eerst richten op haar eigen gebouwen. Zodra er middelen overblijven, wordt in overleg met de provincie bepaald hoe ook andere doelgroepen hiervan kunnen profiteren. De zonnepanelen moeten in 2011 op de gebouwen zijn aangebracht.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Flevoland krijgt een subsidie van ?? 229 miljoen voor windmolens goed om 90.000 huishoudens van stroom te voorzien. Met vergelijkbare windmolens en diezelfde ?? 2,8 miljoen had de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle ruim 1,000 huishoudens van stroom kunnen voorzien.    Maak melding

  2. @Dame,
    In Flevoland gaat het om 36 molens dus voor die 1.000 huishoudens is EEN molen voldoende. Elk groot bedrijven terrein komt hiervoor in aanmerking, dat zou de overheid – provincie, gemeente – als voorwaarde moeten stellen! Waar dan? Omgeving van de IJsselcentrale, langs de IJssel noordelijk van de A28, Hessenpoort, tussen Kampen en de NO-polder langs de N50.

    Als je wil kan het best, nu lijkt het een reklame stunt, kijk ons eens duurzaam bezig zijn.    Maak melding

Reageer